Política

Política

Formació de govern

Ciutadans posa un límit de 48 hores per tancar un acord amb el PP

Girauta lamenta que els populars “no hagin fixat encara les quantitats econòmiques” per a les mesures socials exigides

Els populars demanen “paciència” als de Rivera i defensen que primer cal acordar les mesures que cal finançar

El grup de Ciutadans (C's) al Congrés dels Diputats ha posat aquest un termini de 48 hores a la negociació que estan portant a terme amb el Partit Popular (PP) per signar l'acord per a la investidura de Mariano Rajoy.

El portaveu del partit taronja, Juan Carlos Girauta, i el secretari d'Organització del Partit Popular, Fernando Martínez Maillo, han comparegut aquest dijous al vespre per separat davant els mitjans de comunicació durant un recés de la reunió dels equips negociadors de les dues formacions.

El primer a fer-ho ha estat el dirigent de C's, qua ha anunciat un límit de 48 hores per signar l'acord amb els populars. “La societat espanyola ha de saber que desitgem donar el sí al senyor Rajoy, però volem que ens donin motius per fer-ho”, ha assegurat.

En aquest sentit, ha lamentat que l'equip negociador del PP no hagi aportat encara les quantitats econòmiques que exigeix la formació taronja per finançar un paquet de mesures socials on hi ha un complement salarial, l'ampliació del permís de paternitat i maternitat o l'escolarització obligatòria dels 0 als 3 anys.

Així mateix, ha criticat que no s'hagin produït avenços en matèria de reformes institucionals com la supressió de les Diputacions o la modificació del Senat.

En qualsevol cas, ha garantit que des de la seva formació faran “tot el possible per acabar amb el bloqueig que hi ha al país” perquè, al seu parer, aquesta situació és “una anomalia i té un cost brutal en termes d'energia, de societat o d'inversions”. Ha subratllat que la ciutadania “no mereix aquesta incertesa” i ha insistit en demanar al PP que “quantifiqui les mesures que han de ser finançades amb els recursos públics”.

Pocs minuts ha comparegut el vicesecretari d'Organització dels populars, Fernando Martínez Maillo, que ha demanat “paciència” a la formació taronja.

El popular ha defensat que abans de fixar les partides econòmiques cal tancar els acords sobre les mesures que requereixen finançament. “Les xifres sempre venen al final”, ha assenyalat als mitjans.

Segons ell, però, les dues formacions són molt a prop d'arribar a aquests acords en prop d'un centenar de mesures, sense comptar les que fan referència a la regeneració democràtica.

Martínez Maillo ha afirmat que el seu partit té la mateixa voluntat o més que Ciutadans de rubricar l'acord i ha volgut rebaixar la tensió expressada minuts abans per Juan Carlos Girauta. Segons ha dit, aquest estirabot forma part del “alts i baixos de qualsevol negociació”.

El secretari d'Organització del PP ha remarcat que “ningú no s'ha aixecat de la taula” de negociació i que les dues formacions seguiran treballant, si cal tota la nit, per tancar el màxim d'acords possible.

Finalment, ha aprofitat per carregar contra el PSOE assegurant que és “decebedor i escandalós que els socialistes parlin abans de terceres eleccions que de trobar la manera i de negociar per evitar-les”. “Tenim una oportunitat fantàstica d'arribar a un acord”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Duran i Poble
Cap de l’oposició a Caldes de Montbui (ara Caldes)

“Som partidaris de fer petites grans accions de poble”

Caldes de Montbui
Laia Cañigueral
Candidata d'ERC per Girona

“Estem invertint perquè ni una gota del Ter vagi a Barcelona”

Girona
la crònica

Hard Rock, el nom i la cosa

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES