Política

Onze de Setembre

Girona assajarà divendres que ve el ‘batec' de la Diada

És l'únic acte d'aquest tipus previst de moment a Catalunya

Es farà al jardí de la Infància a partir de les vuit i inclourà parlaments de Jordi Sànchez, Marta Madrenas i Núria Quintana

L'ANC de Girona organitza per a divendres que ve al jardí de la Infància de la ciutat un assaig de l'acció de la Diada d'aquest any, que es basarà a aixecar els punts fent l'efecte d'un batec al ritme de la música, primer a cadascuna de les cinc seus descentralitzades (Lleida, Berga, Salt, Tarragona i Barcelona) i després a totes alhora. L'assaig serà a partir de les vuit del vespre i l'acte inclourà també parlaments del president de l'ANC, Jordi Sànchez; l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la representant de la regió gironina al secretariat nacional de l'ANC, Núria Quintana.

És l'únic acte d'aquest tipus previst de moment a tot Catalunya, segons la llista d'actes del web de l'ANC. Quintana tampoc té constància de cap altre, almenys a les comarques gironines. La campanya d'estiu de l'ANC no s'ha basat aquest any en assajos de la Diada –a diferència del 2013 amb la cadena humana de la Via Catalana i el 2014 amb la V– sinó en accions d'art al carrer per denunciar els dèficits de l'Estat espanyol.

Què serà el ‘batec'?

Segons s'avança al web de l'ANC, l'acció d'aquest any, A punt, començarà a les 17.14 h amb el repic de les campanes de la Seu Vella de Lleida. Llavors es llegirà una part del manifest comú i, tot seguit, sonarà una cançó instrumental. Seguint el ritme de la música tothom a Lleida aixecarà els punts fent l'efecte d'un batec. Després es repetirà la mateixa acció a Berga, Salt, Tarragona i Barcelona. Un cop fet a cadascuna de les cinc seus, un coet a cada ciutat anunciarà que és l'hora d'aixecar els punts a tots cinc llocs alhora, simulant també un batec al ritme de la música. “Serem un país que batega, la república catalana naixent i triomfant”, explica el web de l'ANC. En aquell moment, a més, colles castelleres “construiran uns pilars, simbolitzant els valors que fonamenten la república catalana”. Cal dir que arreu hi haurà pantalles gegants per seguir la totalitat de l'acció.

LA DATA

02.01.16
És el dia
en què a partir de les vuit del vespre es farà un assaig de la Diada al jardí de la Infància de Girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona

Aproven la quarta edició dels pressupostos participatius amb cent mil euros

VILAFANT

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys catorze morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona
estat espanyol

El PSOE amplia l’avantatge sobre el PP en el primer CIS després de la investidura d’Illa

barcelona
Política

El govern regularà els usos dels habitatges per prioritzar l’accés “a un preu raonable”

barcelona