Política

Onze de Setembre

La manifestació de la Diada reclamarà culminar el mandat del 27-S

L'ANC i Òmnium criden a la participació en les manifestacions de la Diada

Les entitats aposten perquè la mobilització sigui també un acte de suport a les institucions catalanes

Les entitats organitzadores de les manifestacions del proper 11 de Setembre volen que la mobilització sigui un clam per demanar que el procés independentista culmini “ràpid i bé”.

Així ho ha dit aquest dissabte el president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sánchez, després de la reunió del secretariat nacional de l'entitat que s'ha celebrat al monestir de Pedralbes de Barcelona, i on s'ha debatut els últims detalls dels preparatius dels actes de la Diada.

Sánchez ha explicat als mitjans que les entitats organitzadores aposten perquè “la gent surti al carrer per evidenciar que el que volem és culminar el procés independentista”.

Tot plegat ha de servir, a parer de Sànchez, perquè “les institucions liderin el pas final cap a la independència”. Per això ha reclamat que la Diada serveixi tant com a mostra de suport a les institucions catalanes com “un alè perquè culmini el mandat el 27-S”.

Sànchez s'ha referit a l'advertència del Tribunal Constitucional (TC) a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per haver permès la votació de les conclusions de la Comissió d'estudi del procés constituent i ha criticat que l'Estat hagi optat per “la via de la judicialització” i hagi abandonat la del “diàleg polític”. En aquest sentit, ha expressat el suport de les entitats sobiranistes “a totes persones i institucions que es vegin amenaçades”.

En la mateixa línia, el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha demanat que la gent participi a la Diada perquè “avui la democràcia a Catalunya està qüestionada”. “La manifestació de l'11 de Setembre ha de ser també una manifestació de suport a les institucions de Catalunya i als nostres representants polítics.

La mobilització de l'11 de setembre serà aquest any descentralitzada i es farà en forma de manifestacions simultànies a cinc ciutats: Barcelona, Tarragona, Lleida, Salt i Berga.

Jordi Sánchez ha volgut subratllar que la Diada d'aquest any serà “descentralitzada però unitària”. “Se sap que tindrà més unitat que l'any passat dels espais socials i polítics partidaris del dret a decidir”, ha afegit en al·lusió als comuns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer Edmundo González com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona

Aproven la quarta edició dels pressupostos participatius amb cent mil euros

VILAFANT

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys vint morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona