Política

Política catalana

L'Onze de Setembre i el RUI centren l'agenda dels partits

La majoria reprenen l'activitat demà, amb la reunió de les executives

Podem decidirà si va a la Diada de l'ANC

Els partits polítics reprenen l'activitat aquesta setmana amb la reunió de les executives. A més dels temes generals que ocupen la primera fila de l'escena política, com la qüestió de confiança a la qual se sotmetrà el president Puigdemont i la resposta del TC, cada partit afronta les seves peculiaritats. Els que ja han anunciat que dilluns es trobaran són les formacions de Podem i EUiA, que al setembre afrontaran, conjuntament amb ICV i Barcelona en Comú, les primeres reunions per intentar crear un partit nou de cara a les pròximes eleccions catalanes que aglutini formacions d'esquerra com a alternativa de govern a l'actual Junts pel Sí. La decisió, anunciada per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, encara trigarà a resoldre's, no així l'acord sobre la participació de les formacions en els actes organitzats per l'ANC l'Onze de Setembre. Podem i EUiA ho decidiran avui.

Els socialistes també afronten un dies convulsos atesa la convocatòria, al novembre, del congrés del partit en què, a més de votar un nou primer secretari –de moment només Iceta ha anunciat que s'hi presentarà–, també s'ha d'aprovar el full de ruta de la formació socialista. Un sector del socialisme català tenia previst presentar una ponència política en què es defensa un possible referèndum a la canadenca en cas que fracassés la reforma constitucional que ells proposen. Tanmateix, ni el contingut ni les formes en què es va presentar aquesta ponència, sense discussió en l'executiva, no ha agradat a dirigents del PSC, que demanen que no es presenti. La proposta, però, ha obert ferides noves en un moment en què el PSOE, a més a més, es troba immers en el procés per investir president del govern espanyol. Les formacions que encara no han convocat les executives per dilluns són ERC i el PDC, mentre que la CUP demà al vespre es reunirà amb els membres del nou secretariat nacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona