Política

Política

Segon debat d'investidura

Sánchez a Rajoy: “Espanya necessita un govern, però no un mal govern”

El líder del PSOE ratifica el vot en contra del seu grup a la investidura del candidat popular

Assegura que els socialistes no cediran a les pressions per permetre el govern del PP perquè si ho fan serà una “legislatura del xantatge”

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha arrencat la seva intervenció del debat d'investidura de Mariano Rajoy ratificant que el seu grup votarà en contra del candidat popular per “coherència amb el seu ideari”, per “compromís” amb els seus votants i pel “bé del país”.

“Seré clar i directe. El grup parlamentari socialista votarà no a la seva investidura”, ha afirmat Sánchez en començar el seu discurs.

“Espanya necessita un govern amb urgència, però no un mal govern”, ha justificat. Un govern, ha afegit, que acabi amb les “retallades”, “la reforma laboral injusta” i “que resolgui la crisi territorial que patim”.

Segons ell, aquest debat d'investidura és “la crònica d'una derrota anunciada” perquè Rajoy arriba sense prou suports i amb un pacte sota el braç que el deu “avergonyir”.

“Si fos coherent, vostè hauria de ser el primer en votar en contra de la seva pròpia investidura”, ha etzibat a Rajoy.

El socialista ha rebutjat les pressions perquè faciliti l'elecció del candidat del PP per “responsabilitat”: “Ningú pot demanar-nos que donem suport a allò que volem canviar”.

En aquest sentit, s'ha queixat del “xantatge” als socialistes al fer-los responsables d'unes eventuals terceres eleccions. Ha criticat també la presidenta del Congrés, Ana Pastor, per fixar una data per a la investidura que suposa que els comicis coincidirien amb el dia de Nadal.

Sánchez ha considerat que si aquesta “és la primera vegada que el candidat més votat no aconsegueix investidura” perquè és “incapaç” de trobar suports això serà “en exclusiva responsabilitat” de Rajoy. “Ningú més n'és responsable”, ha reblat.

Ha advertit que Rajoy vol “governar sense oposició” i, si els socialistes “cedissin a les pressions, aquesta es convertiria la legislatura del xantatge”. Segons ell, “si per una responsabilitat mal entesa” el PSOE donés suport a la investidura del popular, després també haurien d'acceptar, per exemple, els seus pressupostos, la seves retallades o la reforma laboral.

El secretari general del PSOE ha recriminat a Rajoy que vulgui “monopolitzar el patriotisme”. Les propostes, “a banda de ser patriòtiques, cal que siguin encertades, i la seva no ho és”, ha etzibat.

El dirigent socialista ha passat molt per sobre de la qüestió catalana i ha retret al president del govern espanyol en funcions la falta de cooperació amb Catalunya, que no entengui “la diversitat”, i haver “agreujat” la crisi territorial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Carme Viñas i Benítez
Regidora portaveu d’ERC i cap de l’oposició a Calonge i Sant Antoni

“Ha quedat clar que el govern no ens volia tenir a dins”

Calonge i Sant Antoni

Un Comebe per al front del Segre

Barcelona
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona