Política

Crida a actuar com a consumidors amb consciència de país

L’ANC Girona organitza la segona Fira de Consum Estratègic, que reuneix una vintena d’empreses

Les accions quotidianes que es prenen com a consumidors també construeixen el país i cal assumir aquesta responsabilitat. “A través del consum farem el país que volem” és el missatge que va transmetre David Fernàndez, del grup de treball de consum estratègic de l’ Assemblea , en la taula rodona Consum estratègic, un element estratègic per a Catalunya, organitzada ahir al migdia en el marc de la segona Fira de Consum Estratègic, iniciativa de l’ANC Girona a la plaça de l’Assumpció al barri de Sant Narcís. A preguntes del moderador, el periodista Jordi Grau, de com es consumeix amb consciència d’Estat, Fernàndez va respondre de manera molt aclaridora: “Pensant on aniran a parar els teus diners.” Va recordar que fer el canvi de companyia de llum, d’aigua, gas o telèfon “és molt fàcil” i “amb l’últim rebut, compte corrent i titularitat”, els estands presents ahir a la plaça feien els tràmits. Tothom es pot informar també al web consumestratègic.cat .

La Cambra de Comerç

L’empresari i membre de la Cambra de Comerç de Girona Narcís Bartrina va ser molt contundent a l’hora d’assenyalar pressions rebudes com a empresari després dels fets de l’1-O i també des de la Cambra. “Quan ens hi posem passa el que passa”, va assenyalar tot recordant que s’han mantingut ferms. Bartrina, però, va dir que cal tenir present que l’estratègia de l’Estat espanyol “imperialista” supera “la nostra estratègica ètica”. Va destacar que “cal tenir el país el cap”, però també mantenir el fet diferencial, la competitivitat, de les empreses catalanes. L’analista econòmic i expolític Esteve Vilanova va incidir en el fet que el país “s’ha quedat sense caixes” de llarga història i va recordar la força del poder de la gent “que s’organitza i tira endavant”. “La meva sensació és que la baula feble són les estructures dels partits”, va respondre Fernàndez. L’expert en consum estratègic de l’ANC va dirigir-se al públic tot recordant que serà la gent “la que farà canviar les coses”. I va recalcar que l’Estat sap d’aquesta “amenaça” de la gent, vista la reacció de l’Estat amb l’1-O. Hi va afegir que els catalans han de recuperar “el sentit d’estat” i intentar “pensar com un estat que fa 300 anys que no tenim”.

LA FRASE

Com es consumeix amb consciència de país? Pensant en el país, en on aniran a parar els teus diners
David Fernàndez
GRUP DE TREBALL DE CONSUM ESTRATÈGIC DE L’anc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia