Política

El PSOE amplia la distància amb el PP i l’independentisme es manté estable, segons el CIS

Els socialistes espanyols tenen una estimació de vot del 30,9%, uns dotze punts més que el PP, que baixa fins al 18,9%; Vox es manté en el percentatge i Cs puja 1,6 punts

L’enquesta es va fer coincidint amb la reunió entre Sánchez i Torra al Palau de la Generalitat

El PSOE augmenta la seva avantatge en estimació de vot, que se situa en el 30,9% -mig punt més-, i el PP baixa un punt fins el 18,9% en l’últim baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS).

El sondeig, elaborat entre l’1 i l’11 de febrer, calcula una baixada mínima en l’estimació de vot de Podem i les seves confluències, de només 2 dècimes fins el 13,6%, mentre que Vox es manté en el mateix percentatge que en l’enquesta anterior (13,4%) i Ciutadans puja 1,6 punts fins el 8,1%.

Els partits independentistes es mantenen pràcticament estables en una enquesta feta a principis de febrer, coincidint amb la reunió entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el de la Generalitat, Quim Torra.

ERC baixaria sis dècimes fins al 3,3% de la intenció de vot -a l’anterior CIS va augmentar-ne tres fins al 3,9%-, JxCat recuperaria quatre dècimes i se situaria en l’1,8% -al gener va perdre’n vuit- mentre que la CUP continuaria obtenint l’1%.

El PSC (22,5%) guanyaria les eleccions espanyoles a Catalunya, seguit d’ERC (17,4) i els Comuns (15,2)

El PSC guanyaria les eleccions espanyoles a Catalunya amb un 22,5% dels vots si es tornessin a celebrar, segons el baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) de febrer. ERC perdria la primera posició obtinguda el 10-N i seria ara segona força amb el 17,4% dels vots mentre que els Comuns escalarien fins a la tercera plaça amb el 15,2% de la intenció de vot. JxCat baixaria a la quarta posició amb el 9,4% dels vots, seguit de la CUP amb el 5,4%, el PPC amb el 4,2%, Cs amb el 3,1% i Vox amb el 2,9%. Els partits independentistes perdrien suports amb relació a les eleccions del 10 de novembre de l’any passat en una enquesta fet a principis de febrer, coincidint amb la reunió entre els presidents Pedro Sánchez i Quim Torra.

ERC perdria cinc punts percentuals, JxCat n’obtindria quatre menys i la CUP perdria gairebé un punt percentual de vot. En canvi, els partits que ara formen l’executiu de coalició a l’Estat guanyen força. El PSC augmenta dos punts i els Comuns un punt percentual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

escòcia

El ministre principal escocès vol mantenir-se en el poder després de trencar la coalició

barcelona
Haití

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

El creixement de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona