Política

CIUTAT DEL VATICÀ

Benet XVI està greument malalt a causa d’una infecció a la cara

Joseph Ratzinger, el papa emèrit, està greument malalt a causa d’una infecció a la cara causada per un herpes, segons ha informat el diari bavarès Passauer Neue Presse, citant el biògraf del pontífex, Peter Seewald. La salut del papa retirat es va deteriorar a finals de juny, quan va tornar a Roma després de visitar a Ratisbona (Baviera) el seu germà, l’arquebisbe Georg Ratzinger, que va morir l’1 de juliol als 96 anys.

Segons Seewald, que dissabte va entregar a Ratzinger la seva biografia, l’estat del papa emèrit, de 93 anys, és extremament delicat, tot i que manté l’optimisme. L’escriptor va explicar que Benet XVI raona i conserva la memòria, encara que la seva veu sigui gairebé imperceptible, i que, si recupera les forces, es veu amb cor de tornar a escriure unes línies.

El testament espiritual de l’antecessor de Francesc ja està redactat i es farà públic després de la seva mort, hi va afegir el biògraf. Ratzinger ha manifestat el desig de reposar a l’antiga tomba del seu predecessor, el papa Joan Pau II, situada a la cripta de Sant Pere del Vaticà. El papa polonès descansa actualment en una capella lateral al costat de La Pietat de Miquel Àngel.

Seewald i Benet XVI han publicat conjuntament quatre llibres d’entrevistes amb una tirada internacional d’uns tres milions d’exemplars. La de Seewald és la biografia més àmplia i detallada del papa emèrit, va per la tercera edició després de la seva publicació –aquest mateix any– i està previst que es tradueixi a deu idiomes. Des de la renúncia al pontificat, el febrer del 2013, i de ser rellevat per Jorge Mario Bergoglio, Ratzinger viu al monestir Mater Ecclesiae, als jardins de la Ciutat del Vaticà. El darrer viatge el va fer entre el 18 i el 22 de juny passat, quan va volar del Vaticà a Munic per visitar el seu germà malalt a Ratisbona. En aquella ocasió, el van acompanyar el seu secretari personal, l’arquebisbe alemany Georg Gänswein, un metge, una infermera, un cuidador i el comandant adjunt del cos de gendarmeria de l’estat de la Ciutat del Vaticà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes