Política

Acte institucional de la Diada

L’espectacle ‘Aquesta terra’ recorda les víctimes de la Covid-19 i reconeix el comportament dels ciutadans durant la pandèmia

Aquest any la cerimònia se celebra sense públic al Palau de la Generalitat i a la plaça Sant Jaume

El president de la Generalitat, Quim Torra, presideix aquest dijous l’acte institucional que organitza el govern i el Parlament amb motiu de la Diada Nacional, que aquest any es fa sense públic de manera per les restriccions que imposa la pandèmia de Covid-19.

La cerimònia, amb el títol Aquesta terra i dirigida per Lluís Danés, fa referència a la part de terra que habitem i des del qual compartim lluites amb la resta de la humanitat. L’espectacles vol fer un homenatge especial al comportament dels ciutadans durant la pandèmia i un record a les víctimes.

L’acte es desenvolupa per diferents espais de la Plaça Sant Jaume i el Palau de la Generalitat, com a símbol de la casa de tots els catalans, en homenatge a una societat que ha viscut confinada durant mesos.

Torra encapçala la solemne hissada de la bandera que com cada any es fa a l’inici de l’acte amb la Guàrdia d’Honor dels Mossos d’Esquadra, i que aquesta vegada tindrà lloc a l’interior del Palau, i que té com a banda sonora El Cant de la Senyera interpretat pel Cor Jove de l’Orfeó Català. Acompanyen el cap de l’executiu, el vicepresident del govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència i portaveu, Meritxell Budó

També participen a l’espectacle Xavi Lloses, Alfred Tapscott, Montse Colomé, Ivan Benet, Lídia Pujol, l’Escolania de Montserrat, Sopa de Cabra, Suu, Andrés Corchero i In Crescendo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes