Política

Estat espanyol

El Congrés aprova una esmena de Podem per treure el topall a les bases màximes de cotització

El PSOE hi vota a favor per error i alguns grups retiren el suport al projecte de llei de plans de pensions

La norma tira endavant a la Comissió i es debatrà al ple de la setmana que ve

El grup parlamentari d’Unides Podem (UP) ha aconseguit incorporar cinc esmenes al projecte de llei de plans de pensions d’ocupació, entre les quals una que elimina el límit màxim a les bases de cotització a la Seguretat Social.

La norma ha superat el tràmit a la Comissió de Treball, Inclusió, Seguretat Social i Migracions amb 19 vots a favor (PSOE, UP, PNB i Grup Mixt), 12 en contra (PP, Cs, Grup Plural i ERC) i 6 abstencions (VOX i Bildu). El dictamen de la comissió, que incorpora una quarantena d’esmenes, es debatrà al ple de la setmana que ve.

Entre les cinc esmenes de Podem hi figura també la moderació de les bases imposables per a deduccions fiscals a la meitat i la reducció de les deduccions a l’IRPF per aportacions en aquesta mena de plans, per deixar-les prop dels 4.250 euros.

La Comissió ha debatut aquest dijous el dictamen de la ponència i les esmenes al projecte de llei de plans de pensions amb dificultats, ja que moltes d’aquestes incorporacions arribaven vives i s’han negociat fins al mateix moment de la votació.

Fonts parlamentàries han explicat a Efe que el grups socialista hauria votat a favor aquestes esmenes d’Unides Podem per error. La portaveu socialista Mercè Perea ha intentat esmenar-ho i, davant la negativa del lletrat, ha assegurat que emetrà un vot particular al ple que debatrà aquesta norma la setmana que ve.

Alguns grups s’han sentit agreujats per la incorporació inesperada d’aquestes esmenes de Podem i han votat en contra del projecte de llei, com és el cas de Ciutadans, quan tot feia pensar que donarien suport a la norma.

L’article 118, punt 3, del reglament del Congrés dels Diputats estableix que durant el debat al ple es poden admetre esmenes que tinguin per finalitat esmenar errors o incorreccions tècniques, terminològiques o gramaticals.

Segons el reglament, en aquest tràmit només es podran admetre esmenes de transacció entre les ja presentades i el text del dictamen “quan cap grup parlamentari s’oposi a la seva admissió i aquesta comporti la retirada de les esmenes respecte de les quals es transigeix”.

L’article 117 assenyala que els grups tenen 48 hores per dirigir un escrit al president de la Cambra comunicant els vots particulars i esmenes que, havent estat defensats i votats en Comissió i no incorporats al dictamen, pretenguin defensar al ple.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia