Política

Cuevillas afirma que la suspensió de Borràs “no té cap suport jurídic: És una decisió política i partidista”

Argumenta que l’article 25.4 del reglament del Parlament és contrari a la Constitució i “a tots” els Tractats i Convenis Internacionals i Europeus sobre la presumpció d’innocència

Ho considera un intent d’ERC de tapar “la rendició” de la taula de diàleg i afirma que “ens acostumen a un final de cicle”

L’advocat i diputat de Junts Jaume Alonso Cuevillas ha argumentat que la suspensió de Laura Borràs com a presidenta del Parlament per l’aplicació de l’article 25.4 del reglament del Parlament de Catalunya no té cap suportjurídic i és contrari “no només” a la Constitució, “sinó també a tots els Tractats i Convenis Internacionals i Europeus en matèria de Drets Fonamentals que consagren la presumpció d’innocència i el dret de participació política”. En un llarg fil de Twitter, en què incorporar documentació sobre la seva argumentació, assegura que la decisió de la Mesa del Parlament és “una decisió política, injusta i partidista”. De fet, recorda que els lletrats del Parlament coincideixen en què l’article és contrari a la Constitució i al Dret Internacional.

Cuevillas considera que es va fer just abans del període estival “amb l’intent d’aconseguir que l’agost faci oblidar la gravetat del tema”, cosa que dubta que passi. I en el cas d’ERC; considera que va més enllà, en un “intent de tapar la rendició de la taula de diàleg del dia anterior a Madrid”. Una de diàleg “amb uns acords que suposen l’abandonament de la via unilateral i l’acatament explícit del marc legal i constitucional espanyol” i que són “un atac a la línia de flotació de l’acord de Govern”. Per tot plegat, Cuevillas considera que “ens acostumem a un final de cicle.”

Cuevillas també recorda que el 25.4 disposa la suspensió immediata per la Mesa “en els casos en què l’acusació sigui per delictes vinculats a la corrupció”, afegint que si es plantegen dubtes sobre el tipus de delicte, cal el dictamen de la Comissió de l’Estatut del Diputat”, cosa que .la Mesa no va fer, com també va demanar, segons explica, un informe dels lletrats “com fa habitualment la Mesa davant qualsevol decisió fins i tot de poca transcendència”.

També recorda que des de la CUP, que és qui va impulsar el precepte al Parlament, parlava explícitament de “ corrupció luctrativa” quan va defensar el text al Parlament.I recorda que la Fiscalia no demana a Borràs “responsabilitat civil, és s a dir, considera que no hi ha danys resultants de la corrupció que hagin de ser reparats, que com hem vist és consubstancial a la corrupció com es desprèn de l’abans citat Conveni d’Estrasburg de novembre de 1999”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona