Política

Sánchez demana “no confondre” amb rodalies

La ministra respon així a la petició de Puigneró reclamant el traspàs del servei

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, va reclamar ahir al vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, que “no confongui la ciutadania” amb rodalies. “Vostè sap que l’Estatut no empara la transferència de les infraestructures de la Xarxa Ferroviària d’Interès General, ja que hi transiten serveis que escapen de les competències autonòmiques”, indica la ministra en una carta de resposta a la missiva que li va enviar el vicepresident fa uns dies després de l’avaria informàtica que va deixar sense servei de trens Catalunya durant unes hores. Amb tot, la ministra ofereix “culminar” la transferència dels recursos econòmics.

“Vostè és igualment coneixedor de la realitat legal i administrativa del material rodant i de personal”, continua. La ministra assenyala en la carta que “perquè la Generalitat de Catalunya gestioni plenament el servei de rodalies, l’Estat ha de transferir-li els recursos necessaris i ha d’existir seguretat jurídica per a tots els agents del servei”. “Així ho reconeixem i reitero el compromís d’aquest govern per complir aquesta transferència”, continua la ministra, que també demana al vicepresident que el grup de treball acordat al febrer es torni a reunir i elevi una “proposta consensuada” a la comissió mixta d’Assumptes Econòmics i Fiscals (Cmaef). Sánchez manté que la situació del 9 de setembre passat va ser un “incident sense precedents” durant l’actualització del Centre de Trànsit Centralitzat de Barcelona després de la renovació del febrer passat. La ministra també recorda que s’ha obert una investigació sobre aquests fets. Després de rebre la carta de la ministra, fonts del Departament de la Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori han dit que la posició del govern és “clara” i que “malauradament els fets parlen per si sols”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

El rei d’Anglaterra reprendrà “aviat” l’agenda pública després del tractament del càncer

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona