Política

L'independentisme no creix en la versió espanyola d'Euronews

La informació que la cadena fa en castellà sobre la consulta d'Arenys indica que "només" el 19% dels catalans volen la indepedència, segons els últims sondejos. En francès, italià i portuguès, diu que aquest 19% representa un augment del 6% en sis anys

La cadena Euronews, consorci de televisions estatals europees entre les quals hi ha Televisió Espanyola, informa de manera desigual sobre la consulta d'Arenys. Desigual, sobretot, en la informació de context i les dades subministrades per explicar la incidència de l'independentisme a Catalunya.

Tant la versió francesa –que apunta que "el sentiment independentista no para de créixer en aquesta regió [Catalunya]–, com la italiana i la portuguesa parlen de l'increment del sobiranisme. En italià i en portuguès  s'explica les enquestes oficials reflecteixen que un 19% de la població és independentista, sis punts per sobre del 13% detectat l'any 2005.

La versió anglesa no dóna aquestes dades i l'espanyola les dóna a mitges: indica que "només el 19% dels catalans volen la independència", sense afegir-hi l'increment que s'ha produït.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.