Política

Compromís per Alzira vol que Bastidas vote en contra del macroabocador

Després de les ultimes notícies que la regidora Lola Ortega, representant de l'Ajuntament d'Alzira al Consorci Ribera-Valldigna, va condicionar el seu vot favorable a l'abocador de Guadassuar a que el dipòsit d'eliminació de residus es desplace a dos quilòmetres del terme municipal d'Alzira, així com de les declaracions del President del Consorci i Alcalde de Guadassuar d'acceptar l'esmentada proposta, procedeix que l'expedient tal com s'ha presentat no passe a votació en la pròxima Assemblea.

Acceptar un desplaçament suposa segons Aranda, portaveu de Bloc Compromís per Alzira, que els estudis duts a terme sobre determinades parcel·les ja seleccionades no siguen vàlids, atés que s'hauran d'adquirir nous terrenys per a fer possible la proposta d'Alzira.

No té sentit que l'Alcaldessa d'Alzira, Elena Bastidas, apostara per transformar la partida de la Garrofera en una nova zona residencial a través d'un PAI d'un milió de metres quadrats amb camp de golf inclòs i la seua incorporació posterior al nou Pla General de la ciutat i, paral·lelament, accepte les instal·lacions per al tractament del fem de tota l'Àrea de Gestió i fins i tot de zones frontereres com la ciutat de València i la seua àrea metropolitana.

De concretar-se aquesta actuació, Bastidas podria perjudicar l'agent urbanitzador del citat PAI que tindrà serioses dificultats per portar endavant el seu projecte residencial i fins i tot podria demanar responsabilitats a l'Ajuntament d'Alzira, per la qual cosa afectaria els interessos de tots els veïns i veïnes de la ciutat.

Igualment resulta molt criticable que el president del Consorci, José Ribera, accepte la condició imposada per Alzira de desplaçar a dos quilòmetres l'esmentada planta del seu terme municipal i en canvi no aplica el mateix criteri a poblacions veïnes com L'Alcúdia, Massalavés o fins i tot el terme de Tous molt pròxim a aquesta zona. Aplicant el dret resulta difícil de justificar i podria ser una actuació arbitrària que fregaria l'il·lícit penal.

Davant aquest panorama allò que correspon és deixar en suspens l'acord en la pròxima Assemblea i obrir un nou procés per a consensuar el lloc més òptims per a ubicar aquest nou dipòsit o abocador que en cap punt de la Llei s'estableix que haja de ser únic en cada Àrea de Gestió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a Gaza

Acaben les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ
política

Aragonès demana que “cap vot catalanista” vagi al PSC i es conjura perquè no governi

barcelona

Orriols participa de la retirada del cartell de festa censurat del balcó de l’Ajuntament

RIPOLL

Presó per un dels cinc sospitosos de cometre narcoassalts

FIGUERES
Estats Units

Stormy Daniels insisteix que ha dit “la veritat” sobre Trump

Barcelona
Guerra a Gaza

Netanyahu manté els plans a Gaza i respon a Biden que “si hem d’estar sols, estarem sols”

barcelona

Paneque (PSC): “Som l’únic partit amb programa específic per la demarcació”

GIRONA

Cañigueral destaca que l’índex d’atur és el més baix en 15 anys

riudellots de la selva