Política

Els familiars dels detinguts neguen que tinguin vincles amb el gihadisme

El germà del jove arrestat a Sant Vicenç dels Horts admet que ha pogut veure algun vídeo però assegura que no comparteix la ideologia d'EI

El pare del detingut a Sant Feliu de Guíxols defensa que és un jove estudiant que “no sap res” de terrorisme islamista

Els familiars dels detinguts aquest dilluns a Catalunya en l'operació de la Guàrdia Civil per desarticular una xarxa de captació de militants per a l'organització terrorista Estat Islàmic (EI) han desvinculat els joves del terrorisme de caire islamista. En l'operatiu també han estat detinguts dos homes a Melilla.

El germà del detingut a Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat) ha negat que el jove tingui res a veure amb el gihadisme i ha assegurat que les sospites de la policia “són mentida”.

En declaracions als mitjans, ha explicat que la Guàrdia Civil ha entrat a l'habitatge, al carrer Llacuna, cap a les cinc de la matinada i s'han endut “ordinadors, una PlayStation i CD”.

Tant ell com un amic reconeixen que el jove consulta Internet “com qualsevol persona” i ha pogut veure o consultar alguna pàgina web on s'ha penjat algun vídeo vinculat al gihadisme però ha rebutjat que el noi comparteixi la ideologia de grups com EI. “Pot veure fòrums i comentaris però arribar a l'extrem d'estar en un grup d'islamistes no”, ha assegurat.

Ha explicat que el seu germà estava actualment a l'atur però que feia més de 25 anys que vivia a Catalunya i que el seu pare fa més de 40 que hi resideix. Al domicili familiar hi viuen els pares i els germans, un total de sis persones, d'origen marroquí. “Som d'aquí de tota la vida”, ha dit.

A més, ha explicat que ha sentit “por” amb l'entrada de la policia “per la forma com han entrat” i ha assegurat que “no és plat de bon gust per a ningú.I més per això de l'islamisme”.

El germà del detingut ha fet una crida als cossos policials a què “busquin la gent que està ficada en això de veritat” i que “no mirin on es connecta” el seu germà.

En el registre policial, els agents s'han endut ordinadors, una videoconsola i CD, que segons ha dit el germà, eren pel·lícules seves.

Estudiant

En la mateixa línia, el pare del noi detingut a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) ha assegurat que el seu fill és un jove estudiant de 21 anys, nascut al país i que “no sap res” de moviments gihadistes.

L'home ha reconegut que el seu fill acostuma “jugar” per Internet amb l'ordinador que tenia a casa però, segons ell, és “molt jove” i no té res a veure amb xarxes de captació per a grups terroristes. “Som una família treballadora, d'aquestes coses no en sabem res”, ha explicat.

La família, d'origen marroquí, va arribar al país l'any 1983 i el detingut, de 21 anys, és el mitjà de tres germans. Segons ha explicat la família, el noi estudia un cicle formatiu de grau superior a l'institut i és un jove “tranquil”.

El pare ha criticat el desplegament policial i ha explicat que a les sis del matí, mentre la família dormia, la Guàrdia Civil “ha rebentat” la porta de casa seva. Han entrat dins el pis, situat al grup Sot dels Canyers, i han detingut el seu fill. Després, ha començat a registrar el domicili.

“No diuen res, només entren i comencen a mirar la casa per veure si tenim alguna cosa, però no han trobat res”, ha afirmat. “Jo no entenc per què s'emporten el nen i trenquen la porta de casa mentre estem tots dormint, som una família treballadora”, ha lamentat l'home.

“Ens hem espantat molt, hi havia més de deu policies dins la casa i el carrer ple, com si aquí tinguéssim bombes”, ha assegurat.

El registre ha acabat cap a les deu del matí, quan la Guàrdia Civil s'ha emportat el detingut i alguns objectes que han trobat dins la casa: un ordinador, el telèfon mòbil del detingut, una càmera de fotos i una impressora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]