Política

Marina Geli, entre els sis fitxatges de MES per a Junts pel Sí

L'actriu Sílvia Bel, l'escriptor Jaume Cabré i el filòsof Xavier Rubert de Ventós també s'hi incorporen

La llista dels noms que participaran en la candidatura Junts pel Sí –promoguda per CDC, ERC i les entitats sobiranistes– continua creixent. Ahir es va fer públic que Moviment d'Esquerres (MES) aportarà fins a sis noms en les llistes de la coalició independentista. Entre aquests, destaca el de l'exconsellera de Salut del PSC Marina Geli, que va abandonar els socialistes després de dècades de militància a causa de les desavinences amb la direcció del partit en relació amb la qüestió independentista. Fruit d'això, juntament amb l'eurodiputat Ernest Maragall, van crear MES, al qual es van afegir un bon nombre d'exmilitants socialistes. Geli tancarà la llista per la demarcació de Girona.

A banda de la incorporació de Geli, cinc noms procedents de MES també s'incorporen a la candidatura. A la llista de Barcelona, la presidenta de la formació, Magda Casamitjana, ocuparà el número 28, la regidora de Terrassa Carme Labòria i l'expresident de Ciutadans pel Canvi Àlvar Roda ocuparan les posicions 51 i 69. D'altra banda, l'alcalde de Puigverd de Lleida, Benjamí Bosch, i el coordinador territorial de MES a Tarragona, Vicent Villena, seran el primers suplents en les llistes de Lleida i Tarragona, respectivament. MES també formarà part de l'equip redactor del programa de Junts pel Sí.

Altres incorporacions

D'altra banda, a part de les incorporacions de MES a la llista ahir també es va conèixer que l'actriu Sílvia Bel, el filòleg i escriptor Jaume Cabré –un dels més reconeguts en llengua catalana– i el filòsof Xavier Rubert de Ventós també han fet el pas i seran a Junts pel Sí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia