Política

El TSJC cita a declarar com a imputat pel 9-N Artur Mas el 15 d'octubre

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya també convoca l'exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera d'Ensenyament Irene Rigau el 13 d'octubre

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha citat a declarar com a imputats per la consulta del 9--N, Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau. El president del Generalitat ho farà el 15 d'octubre a les 10h del matí . La consellera d'Ensenyament anirà el jutjat el 13 d'octubre a les 10h del matí, mentre que l'exvicepresidenta del govern està convocada el mateix dia però a les 16h de la tarda.

Així consta en la providència coneguda aquest dimarts al matí de la sala civil i penal del TSJC sobre el procediment 16/2014. que acumula totes les querelles i denúncies presentades contra l'organització del procés participatiu del 9 de novembre del 2014 iniciades pel sindicat Manos Limpias i impulsada després també per la fiscalia general de l'Estat.

Mas, Ortega i Rigau estan imputats pels delictes de desobediència greu, prevaricació, malversació de fons públics i usurpació de funcions.

En la providència també torna a citar a declarar el 19 d'octubre (ja que es va suspendre fa uns mesos) com a testimoni una exdirectora d'un institut de l'Hospitalet, vinculada a Ciutadans, que assegura que va rebre pressions per obrir el centre el 9-N. Per al 19 d'octubre també declararan com a testimonis quatre persones més: l'administrador de l'empresa audiovisual Focus, per la instal·lació del Centre de Premsa Internacional; la directora de l'empresa pública de la Generalitat CIRE, per l'elaboració i distribució de butlletes, sobres i urnes; un assessor d'opinió pública del Departament de Governació, per l'administració i manteniment de la web www.participa2014.cat; i el responsable tècnic informàtic que “materialment assumís la coordinació o direcció dels serveis prestats pel Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI).

Dels dos testimonis demanats per Manos Limpias, acusació popular, el TSJC trasllada la petició a la fiscalia i les defenses perquè opinin si són pertinents. Es tracta del secretari general de Governació, Francesc Esteve, i de la subdirectora general de Gestió Econòmica, Contractació i Patrimoni, Montserrat Aparicio. També trasllada a les parts la petició del sindicat ultra perquè la Guàrdia Civil registri diverses dependències del Govern per tal de decomissar documentació sobre el procés participatiu.

La citació com a imputats arriba després que a mitjans de setembre les defenses de Mas, Ortega i Rigau reclamessin que les declaracions dels testimonis demanats per la fiscalia es fessin després de la declaració com a imputats dels seus clients, i que aquestes es fessin, en tot cas, després de les eleccions del 27-S per no entorpir el procés electoral.

Afusellament de Companys

Es dóna la circumstància que Mas declararà com a imputat per posar les urnes en el procés de participació del 9-N el mateix dia que es commemorarà els 75 anys de l'afusellament del president de la Generalitat Lluís Companys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia pressiona Khàrkiv i avança al nord de la regió ucraïnesa

barcelona
política

Ponsatí deixa la primera línia política

barcelona
estats units

Trump lidera les enquestes amb Biden tocat per Gaza

barcelona
POLÍTICA

L’ANC reclama a l’independentisme bloquejar el possible govern d’Illa

barcelona
política

Parlon: “El PSC no donarà suport a una investidura de Puigdemont”

barcelona
política

Aragonès deixa la primera línia política

barcelona
política

Puigdemont també presentarà candidatura a la presidència

Argelers de la Marenda

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona