Política

Alcaldes d'arreu del país donaran suport a Mas el 15-O

Es concentraran al monument a Companys just abans que declari davant el TSJC

L'ANC, l'AMI i Òmnium criden a participar massivament en els actes de suport als tres encausats pel 9-N

Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau no estaran sols en les seves declaracions com a imputats pel 9-N. Els actes organitzats per la plataforma Ara és l'Hora, integrada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, amb el suport de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), prometen convertir dimarts i dijous de la setmana vinent en una altra demostració de força de l'independentisme. A les propostes ja conegudes ahir s'hi va afegir la convocatòria d'una concentració d'alcaldes i regidors per dijous a les nou del matí a davant del monument a Lluís Companys, situat a pocs metres de l'Arc de Triomf i de la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, on està previst que el president en funcions de la Generalitat declari a partir de dos quarts de deu. Tot i que no hi ha hagut cap confirmació oficial, tot indica que finalment Artur Mas no s'acollirà al dret a declarar des del Palau de la Generalitat i que ho farà al Palau de Justícia, on podria arribar a peu des del Parlament, acompanyat per una nodrida representació de diputats de Junts pel Sí i d'altres forces que li donen suport.

Tornant a la concentració dels alcaldes, diumenge passat va fer un any de l'acte en què més de 800 batlles i regidors de tot el país van anar al Palau de la Generalitat per lliurar al president Mas les mocions a favor del dret a decidir aprovades en 920 dels 947 municipis del Principat. La trobada, que es va acabar amb crits a favor de la independència, va demostrar l'amplíssim suport del món local al procés participatiu del 9-N.

En l'ANC i Òmnium insisteixen a demanar als ciutadans que participin massivament en els actes que han organitzat en suport als tres encausats i a la democràcia. A banda de les concentracions previstes per dimarts, coincidint amb les declaracions de Irene Rigau –dos quarts de deu del matí– i Joana Ortega –dos quarts de quatre de la tarda–, se n'ha previst una altra que es farà simultàniament a dos quarts de vuit del vespre a davant de tots els ajuntaments de Catalunya, on es llegirà un manifest del Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

Les concentracions s'afegeixen a altres iniciatives impulsades per les entitats, com la campanya de suport a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #9NSomTots o la tramesa massiva de cartes al TSJC amb un redactat comú que reclama que s'arxivin les tres causes obertes, pel fet que Mas, Rigau i Ortega “van ser ferms transmissors d'un clam popular que exigia una consulta democràtica”. El document es pot descarregar a la web d'Ara és l'Hora, i s'ha d'enviar per correu a l'adreça del Palau de Justícia (passeig de Lluís Companys, 14-16, 08018 Barcelona) a causa del fet que, segons va avançar ahir Vilaweb, el tribunal ha acordat no admetre cap document que li sigui lliurat per qualsevol ciutadà de manera presencial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes