Política

Política

Ple a la rectoria

Enginyeria jurídica a Vilobí

L'Ajuntament ha convocat la primera sessió plenària al poble de Salitja per raó de “força major”

T res pobles, tres parròquies i tres codis postals. És una de les singularitats del municipi de Vilobí d'Onyar (3.166 habitants, segons el padró de l'Estat del 2015). El nou equip de govern, del Grup Municipal Independent (GMI), vol descentralitzar l'activitat política municipal. Una de les primeres decisions ha estat convocar el ple fora de Vilobí. Així, el 28 de gener una trentena de veïns van anar a la rectoria de Salitja per tenir més dades, entre d'altres punts, de l'aprovació del catàleg de masies i cases rurals.

L'alcaldessa de Vilobí, Cristina Mundet, reconeix que han hagut de fer “enginyeria jurídica”. Destaca que el canvi d'emplaçament d'un ple no està del tot regulat.
Per això, abans del ple van demanar informes als serveis tècnics municipals i a l'advocat Xavier López. L'equip de govern ha justificat el fet d'anar a Salitja com un “supòsit de força major”. En l'argumentari s'assenyala que el saló de sessions de la casa consistorial “no compleix el requisit d'accessibilitat exigit per la normativa tècnica d'edificis, com suposadament tampoc de seguretat”.

“Experiència de participació”

Des del juny, i de manera provisional, els plens es fan als baixos de Can Roscada. L'alcaldessa diu que aquest any volen anar a Sant Dalmai a fer el ple (en un espai del pavelló). Considera que l'experiència a la rectoria de Salitja va ser molt positiva: “Hi havia un interès especial dels veïns pel fet que era la novetat. Ho veiem com una experiència de participació.”

L'equip de govern va informar el grup de l'oposició (CDC) del canvi d'emplaçament del ple en la comissió informativa del dijous 21 de gener. En el ple, la portaveu convergent i exalcaldessa Olga Guillem va demanar al GMI que els plens es facin de manera “itinerant i rotatòria de debò” als tres pobles i que el ple del dia 28 no es quedi “en un dia històric i simbòlic”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona