Política

La policia de Lloret reclama millores salarials al ple

El portaveu del Millor, a l'oposició, insinua “amiguisme” per part de l'interventor, de qui diu que mana més que l'alcalde

El PSC va formalitzar ahir la seva entrada al govern, que ara té majoria

La plantilla de la policia local de Lloret de Mar va protagonitzar ahir un acte de protesta al ple per reclamar les millores salarials que entenen que els pertoquen amb el canvi de categoria dictat per llei el 2004, segons el qual els agents de policia havien de passar de ser auxiliars a tècnics de seguretat. A Lloret aquest canvi de categoria no s'ha traduït en cap millora salarial (segons la llei, el canvi no hauria de repercutir econòmicament en les arques municipals, tot i que molts ajuntaments han buscat maneres de compensar-ho, segons fonts del cos), però els policies protestaven, a més, perquè ni tan sols les hores extres computen com en la nova categoria, sinó que continuen cobrant-se com a auxiliars. El canvi d'auxiliar a tècnic, doncs, només ha representat una millora “estètica”.

Fuertes carrega

Tot i que la protesta dels agents era del tot silenciosa (només portaven algunes pancartes), el portaveu del Millor, Marc Fuertes, va treure el tema i va acusar directament l'interventor –que ahir no hi era– de ser el culpable de la situació. “A veure quan una vegada per totes realment en aquest ajuntament manarà un alcalde i no un senyor interventor”, va dir. Va insinuar que es “desvia” personal a la biblioteca municipal (on treballa la dona de l'interventor), “on treballen onze persones”, i s'apugen els sous a segons qui, va dir, per amistats.

L'alcalde, Jaume Dulsat, va explicar que hi ha una taula de negociació oberta, i que el govern “està centrat a trobar una solució correcta i legal a la vegada”. “Estem buscant la manera que la policia estigui retribuïda com ha d'estar-ho”, va assegurar.

En el ple d'ahir es va formalitzar l'entrada al govern dels tres regidors del PSC, que va rebre dures crítiques sobretot per part d'ICV-EUiA i En Lloret Sí Se Puede. El regidor d'ICV-EUiA Miguel Gracia va acusar el govern d'haver “comprat” el vot del PSC per tenir majoria absoluta, una compra que, segons va dir, “ens costarà uns 80.000 euros l'any”. El portaveu d'En Lloret Sí Se Puede, Paulino Gracia, va afirmar que al PSC li és igual pactar “amb la dreta, la ultradreta, el centre o els independentistes”, mentre que Jorge Hernández (C's) va afirmar que el PSC va tenir un “atac de banyes” el primer cop que van pactar, i ara han “sucumbit per les ganes de poder”. “O reconeixen l'error que van cometre abans, o més endavant reconeixeran el que estan cometent ara”, va dir.

El portaveu del Millor, Marc Fuertes, va afirmar que el PSC tindrà menys pes que ERC-Avancem, tot i tenir un regidor més, i el regidor no adscrit Enric Martínez –més conciliador– va considerar positiu que el nou govern tingui estabilitat, però va desitjar que continuï en la línia de diàleg. L'alcalde, Jaume Dulsat, va dir que el pacte no és res estrany “que no es vegi a Olot, Figueres, Girona o Blanes”, mentre que el portaveu del PSC, Antonio Lorente, va reclamar “respecte”. “El PSC vol tenir el seu espai de gestió perquè vol assumir responsabilitats”, va manifestar.

Pel que fa a les retribucions, l'alcalde té dedicació exclusiva (54.950 bruts l'any), i hi haurà tres tinents d'alcalde amb un sou de 43.498 euros, i dos més amb una retribució de 38.465 euros (24,5 hores a la setmana).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia