Política

La Generalitat, primer govern d'Europa que utilitza l'aplicació Telegram per difondre notícies de servei ciutadà

Fins ara ja es tenia un canal de missatgeria instantània al 012, que des del febrer de l'any passat ha atès 7.000 consultes

La Generalitat ha obert un nou canal de comunicació a l'aplicació de missatgeria instantània per a dispositius digitals Telegram per difondre notícies, continguts i informacions “d'alt valor de servei per a la ciutadania” amb un llenguatge “planer i proper”, segons una nota del Govern. Es tracta de la primera institució pública que disposa d'aquest eina, tal com ja fan alguns mitjans de comunicació, partits polítics i empreses.

Aquest canal s'afegeix al servei de consultes del 012 a través de missatgeria instantània que ja s'ofereix des del 2014. L'activitat s'emmarca en la voluntat d'oferir una Administració “puntera” que fa efectius els principis de transparència, col·laboració i participació.

Els canals de Telegram permeten trametre missatges a un nombre il·limitat de subscriptors i s'hi pot accedir cercant el nom del canal (gencat) o bé a través d'una adreça web (telegram.me/gencat). Posant aquesta adreça a un navegador, s'obre automàticament el canal a Telegram i, un cop subscrits, els usuaris poden llegir l'historial de missatges complet.

Des del setembre del 2014 la Generalitat ja és a Telegram, on disposa d'un servei d'atenció ciutadana del 012 a través de missatges de text (telegram.me/gencat012), que es va anar ampliant progressivament a tots els temes relacionats amb la Generalitat. El servei d'atenció per Telegram és gratuït i funciona com a complement de l'atenció telefònica del 012.

Des del febrer de l'any passat s'han atès prop de 7.000 consultes que s'han respost “de manera immediata, des d'una font fiable i actualitzada en temps real”. Les peticions pregunten sobre l'estat de resolució d'expedients i altres problemes de temàtica molt diversa que afecten els usuaris que les formulen, com ara informació de servei sobre els horaris i les línies de trens de rodalies, suport en el pagament de multes de trànsit, assessorament en la tramitació de cèdules d'habitabilitat, beques i preinscripcions escolars i universitàries, etc.

El febrer del 2016 Telegram comptava amb 100 milions d'usuaris actius. L'eina permet xats bidireccionals, de persona a persona, grups de fins a 5.000 usuaris i canals unidireccionals, que serveixen per enviar missatges d'un emissor a molts receptors. Des d'un punt de vista tècnic destaca per la seguretat en les comunicacions i per disposar d'una interfície de programació d'aplicacions oberta i un protocol lliure. També permet enviar arxius de fins a 1,5 GB.

Finalment, una altra de les funcionalitats a tenir en compte són les plataformes de bots, aplicacions de tercers que s'executen dins de Telegram. Els usuaris poden interactuar amb aquests motors de cerca mitjançant l'enviament d'ordres i peticions en línia amb diferents comandaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES