Política

economia

Rajoy i De Guindos auguren un creixement del 3% del PIB al 2016

El president en funcions diu que l'augment del 0,8% del PIB al primer trimestre és un bon senya

El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, i el ministre d'Economia en funcions, Luis de Guindos, han coincidit aquest dijous a augurar un creixement del 3% del PIB al 2016, malgrat que el passat abril l'executiu en funcions va rebaixar aquesta dada fins el 2,7% al seu quadre macroeconòmic per la “desacceleració global”. Durant la visita que ha fet a la delegació del govern espanyol a Toledo en motiu de la festivitat del Corpus Christi, Rajoy ha assegurat que el creixement del PIB del 0,8% aquest trimestre “suposa una esperança” per al futur dels espanyols i ha insistit que l'objectiu de crear 500.000 llocs de treball cada any “es complirà”.

A la roda de premsa on ha presentat les dades de la comptabilitat del primer trimestre del 2016, De Guidos també ha apuntat que malgrat les previsions del Banc d'Espanya –que aquest dijous apuntava a una “certa moderació en el ritme d'expansió de l'activitat”– l'economia espanyola aconseguirà un creixement a l'entorn del 3% al 2016.

Segons el ministre un cop constatat el creixement del 0,8% al primer trimestre cal ser optimista perquè “no hi ha senyals de desacceleració” al segon trimestre i l'evolució del PIB d'aquest període serà “molt similar” a l'anterior. L'Estat, ha dit, està “molt a prop de retornar als nivells de renda anteriors a la crisi” abans que s'acabi el 2016.

De Guindos diu que la CE no sancionarà l'Estat

Malgrat l'advertència de la Comissió Europea de multar l'Estat per l'incompliment dels objectius de dèficit del 2015 un cop superades les eleccions, De Guindos s'ha mostrat convençut que “no hi haurà cap tipus de sanció”.

Rajoy diu que les dades són una bona senyal

Des de Toledo, Rajoy ha afirmat que les dades “animen a treballar intensament de cara al futur” perquè suposen “una esperança perquè les coses vagin millor als espanyols”.

Pel president espanyol en funcions tot plegat és fruit de les seves polítiques econòmiques. Amb tot, ha expressat la seva “preocupació” pel sector de la construcció, que “pateix la incertesa política que hi ha en aquest moment “.

500.000 llocs de treball a l'any

Rajoy ha assegurat també que el seu executiu complirà la promesa de crear 500.000 llocs de treball anuals. “Les dades ens diuen que s'han creat 533.000 llocs de treball a l'últim anys i per tant l'objectiu d'aquest any, que eren 500.000 llocs de treball més, es complirà”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia