Política

política municipal

La tranquil·litat de la majoria absoluta a Sarrià

Després d'un primer mandat governant sense oposició, ERC continua consolidant aquest primer any de govern les seves prioritats al municipi

Després de vuit anys governant a Sarrià de Ter –els quatre darrers amb majoria absoluta–, Roger Torrent (ERC) va tornar a ser reelegit alcalde del municipi ara fa un any per una majoria aclaparadora. Va aconseguir nou regidories de les onze en joc, cosa que, ja d'entrada, li augura un mandat fàcil, encara més un cop solucionat amb èxit un dels principals problemes a què es va haver d'afrontar a final del darrer mandat: el tancament de la fàbrica Torraspapel. Les gestions diverses per trobar un relleu a l'empresa van prosperar l'estiu passat, quan el grup valencià Hinojosa, també del sector paperer, va anunciar que adquiria les instal·lacions de la Torras i que, per tant, l'activitat econòmica industrial continuaria al municipi. Solucionat aquest cas, actualment el mateix Torrent reconeix que el principal punt feble al municipi continua sent els efectes de la crisi econòmica que, arreu, ha generat problemes d'habitatge, pobresa energètica, atur... Per fer front precisament a això, l'alcalde insisteix que les tres mesures prioritàries de l'actual mandat són la promoció econòmica, els serveis a les persones i, en un tercer àmbit, el govern obert.

Estabilitat econòmica

Per tirar endavant aquestes mesures és bàsic tenir un sistema financer al dia, i segons Torrent, a Sarrià els darrers temps aquest ha millorat, amb la baixada del deute –actualment d'un 40%–, i que se situa en uns 350 euros per habitant. Un dels factors que ha repercutit en els ingressos municipals és, precisament, la inversió del grup Hinojosa en la nova paperera de Sarrià, que, entre d'altres, ha ingressat al consistori 243.000 euros amb les plusvàlues.

En aquest mateix sentit, decidir a què es destinen els diners de què disposa el municipi era l'objectiu del procés participatiu entre la població, que ha culminat fa pocs dies. Una consulta que, per tant, s'inclou en la potenciació del “govern obert” que propugna ERC a Sarrià de Ter i que, també ha suposat durant aquest any, per exemple, l'obertura al públic del nou lloc web sobre govern obert que es va començar a pensar en l'anterior mandat.

les claus

Promoció econòmica

Un dels aspectes destacats ha estat consolidar la inversió del grup Hinojosa i també participar en el procés de selecció previ del personal.

Serveis a les persones

S'ha endegat recentment una iniciativa de reinserció laboral a El Coro, on s'ha creat un projecte gastronòmic i social.

Govern obert

Entre les diferents mesures, destaca el procés participatiu per decidir les inversions del 2016.

EL CONSISTORI

Es manté el sector paperer

Sarrià va tenir un trasbals econòmic i emocional quan Torraspapel va anunciar fa un parell d'anys que marxava del municipi. De res no van servir les manifestacions dels treballadors ni la pressió institucional per convèncer
la propietària de la indústria per continuar al municipi. Un cop tancada, i gràcies a les gestions de les administracions, es va aconseguir que poc després, el grup Hinojosa adquirís i apostés pel complex, fent-hi una important inversió i amb un calendari que preveu l'entrada en funcionament al setembre amb la creació de quaranta llocs de treball. El motor econòmic al municipi s'havia assegurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona
nova caledònia

Dos morts en una nova operació policial contra independentistes a Nova Caledònia

barcelona
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona