Política

Incògnita sobre la tramitació per l'avís del TC

Els membres de la mesa hauran de decidir si les lleis segueixen endavant

Quatre dels set integrants de la mesa del Parlament –els vicepresidents Lluís Corominas i José María Espejo-Saavedra, el secretari segon David Pérez i la secretària quarta Ramona Barrufet– rebien el dimecres passat –la resta, inclosa la presidenta Carme Forcadell, ho faran el dia 18, quan tornin de vacances– els requeriments del TC per tal que, en un termini de 20 dies hàbils, formulin les seves al·legacions individuals per explicar per què es va permetre la votació i aprovació en el ple de la setmana anterior de les conclusions de la comissió del Procés Constituent –també declarades nul·les–, tot i l'ordre expressa de l'alt tribunal perquè no es tramités. El mateix requeriment, distribuït també la vigília pels secretaris judicials del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya als membres del govern, els recorda el deure “d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió acordada”, i els amenaça amb possibles responsabilitats penals si desobeeixen.

Tot plegat deixa en incògnita la continuïtat de la tramitació de les lleis de desconnexió, incloses en les conclusions anul·lades pel TC. El següent pas en aquest àmbit s'hauria de produir en la primera reunió de la mesa després de vacances, el 6 de setembre, que hauria d'admetre a tràmit, perquè es publiqui al Butlletí Oficial del Parlament, la proposició de llei sobre l'administració tributària de Catalunya, presentada el 29 de juliol. La decisió serà la primera gran prova de foc per als membres independentistes de l'òrgan.

LA DATA

06-09
Es reunirà
per primer cop la mesa del Parlament després de vacances per donar curs a la proposició de llei de l'ATC.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia