Successos

Successos

Tiroteig nocturn a Olot i detenció del pistoler

L'exconvicte Juan Fajardo López va treure la pistola i va començar a disparar en diferents punts de la ciutat després que el fessin fora d'un bar perquè no volia pagar la consumició

Nit de trets a Olot. Els Mossos i la policia local van acabar detenint ahir a la matinada Juan Fajardo López, exconvicte que va ser protagonista d'un reportatge televisiu sobre presoners, després que protagonitzés un singular tiroteig a partir de la seva expulsió d'un bar, on no volia pagar la consumició.

La història va començar un xic abans de les tres de la matinada quan Juan Fajardo López, cinquantí, va entrar al local, situat al Puig del Roser, sense que el controlador, que és forà i no coneixia Fajardo, l'escorcollés ni sospités que podia anar armat. Un cop a dins, Fajardo va demanar una consumició però a l'hora de pagar s'hi va negar. Per aquest motiu, els responsables del bar van cridar un dels controladors (que sí que coneixia Fajardo), que, sense conflictivitat, el va convidar a sortir al carrer. Fajardo, segons els responsables del bar, va sortir sense problemes però no va marxar. Es va quedar a l'entorn del local parlant o discutint amb algú a certa distància. Fins que es va treure la pistola i va començar a disparar. Algun tret va anar a l'aire i com a mínim un projectil va impactar en un arbre de la zona i la beina va quedar al parterre. A l'entorn del bar es van trobar dues beines i també un projectil sense disparar que li hauria caigut al pistoler en algun moment. Després dels trets al Puig del Roser, Juan Fajardo va marxar a peu en direcció cap al Firal avall i es va ficar cap al nucli antic d'Olot, on testimonis van assegurar que s'havia sentit com a mínim un altre tret. En vista de l'incident, els responsables del bar van alertar la policia local i els Mossos, que van demanar patrulles de reforç, i va començar l'operació de recerca del pistoler per la ciutat. Una patrulla dels Mossos que feia la recerca va sentir com sonava un altre tret a la zona de l'avinguda de Girona i cap a dos quarts de quatre de la matinada uns agents que feien vigilància al barri de Sant Miquel, on viu Fajardo, van albirar el sospitós, que encara duia la pistola a la mà. Era a prop de casa seva i va saltar cap a l'interior d'uns patis. Una estona més tard, uns policies el van veure al portal de casa seva, on finalment van aconseguir detenir-lo, i el van traslladar a la comissaria. La policia local va localitzar l'arma, una pistola del 22, que era dins dels garatges comunitaris dels bloc de pisos on resideix Juan Fajardo López. L'arma i els projectils que es van localitzar estan essent analitzats per la policia científica i els Mossos intenten descobrir la procedència de la pistola que era a mans de Fajardo, un home que està essent vigilat per mossos i municipals per la sospita que estigui darrere d'algun robatori perpetrat a la ciutat. Fa uns dies li van requisar un carretó d'anar a comprar on traginava eines sospitoses de ser utilitzades per robar. Els Mossos també estan analitzant les càmeres de seguretat del bar Liquid, que van captar Fajardo quan va disparar els primers trets davant del local. Els responsables del bar remarquen que mai en els quatre anys que estan oberts al públic havien patit ni un sol incident i que la nit de dissabte, tot i l'episodi de Fajardo, els clients que hi havia al local gairebé no ho van advertir i es van estalviar escenes de pànic.

LA DATA

08.01.17
Un client
expulsat d'un bar va començar a disparar a diferents lloc d'Olot

LA XIFRA

4
trets
com a mínim va disparar. Dos beines es van trobar fora del bar però la gent va sentir més dispars a Olot.

LA XIFRA

22
és el calibre
de la pistola que duia Fajardo i que va ser trobada al pàrquing del seu bloc.

Els bons propòsits televisats

Juan Fajardo López va ser un dels protagonistes del reportatge de TV3 emès el 2009 sobre la vida a la presó de diferents persones i el seu retorn a la llibertat. Davant de les càmeres Fajardo es retrobava amb el seu fill, Ivan, que també ha complert anys de presó, i relatava que també tenia un altre germà a la presó. Es referia a Emilio, que va morir poc després de sortir en llibertat. El reportatge també incorporava una conversa, al menjador de casa seva, amb la mare de Juan Fajardo, que li retreia que no hagués sabut controlar el consum d'alcohol i drogues i li recordava que a casa seva això no ho havia pas vist, que el seu pare no era home de beure. Fajardo acceptava l'arenga de la mare i li deia, però, que ell sempre era sincer.

El reportatge, intercalat amb experiències d'altres presos, mostrava Juan Fajardo fent treballs de paleta a les obres del castell de Sant Ferran, a través d'un taller d'ocupació. Acabava l'emissió amb les paraules de Fajardo, que deia que faria tot el possible per no tornar entre reixes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia