Successos

Tribunals

A judici el cas de les autoescoles de Tortosa

La fiscalia demana 13 anys i mig de presó per al matrimoni que regenta els centres Roquetes-Temple

S’investiga una trama de frau en els exàmens

El cas del frau en els exàmens teòrics per obtenir el carnet de conduir entorn de les autoescoles Roquetes-Temple arriba, finalment, a judici. Un total de catorze investigats seuran al banc dels acusats. Després de més de cinc anys d’investigacions, el titular del jutjat número 1 de Tortosa ha ordenat l’obertura de la vista oral, que tindrà lloc a l’Audiència de Tarragona.

El jutge atribueix als acusats presumptes delictes continuats de suborn, falsedat documental, blanqueig de capitals, negociacions i activitats prohibides a funcionaris públics, grup criminal i fins a dotze delictes contra la hisenda pública.

A l’epicentre de la trama, el matrimoni que regenta l’establiment. Per a ells, la fiscalia reclama 13 anys de presó per a cadascun, entre els 22 que va demanar l’advocat de l’Estat i els 8 de l’acusació particular de la Federació d’Autoescoles de les Terres de l’Ebre. A més, reclama multes superiors als 4 milions d’euros. Segons el ministeri públic, haurien defraudat 2,4 milions d’euros a l’Agència Tributària. Així, els beneficis que aconseguien com a propietaris de l’autoescola eren “transmesos a membres del nucli familiar” per blanquejar-los.

El jutge de Tortosa també els reclama una nova fiança de 3,21 milions d’euros.

El procediment fraudulent

El grup organitzat planificava cursos intensius i aconseguia un elevat nombre d’aprovats. Molts dels nous clients provenien d’altres comunitats autònomes i, majoritàriament, eren xinesos, que no tenien coneixement de català, castella ni cap idioma europeu, i tot i així aprovaven. Segons la fiscal, els tests originals dels exàmens de la DGT eren obtinguts a través de l’editorial valenciana AEOL. Els administradors els aconseguien suposadament subornant els funcionaris de la DGT de Tarragona encarregats de les proves a Tortosa i els venien a l’autoescola per 3.000 euros. El centre cobrava entre 1.000 i 1.500 euros per cada ciutadà xinès que es presentava a l’examen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia