Successos

MIQUEL BUCH

ALCALDE DE PREMIÀ DE MAR

“El problema de les famílies ens l'hem fet nostre”

“Ens hem excedit tallant la Gran Via, però els veïns ara ens entenen”

“La solidaritat hi és però sempre hi ha qui vol treure profit de la desgràcia”

Dos mesos després del sinistre Premià de Mar mira de tornar a la normalitat, tot i que les afectacions materials i humanes van més enllà.

Premià es recupera o és massa gros el que ha passat?
La normalitat serà quan aquestes famílies puguin tornar a casa seva. El problema de cada família ens l'hem fet nostre des del primer dia.
L'Ajuntament va actuar d'urgència per apuntalar el bloc. Ara què?
Els tècnics van decidir que l'edifici es podia salvar i per això es va apuntalar. Ara és la comunitat de propietaris qui ha de decidir quina empresa contracta per fer la reconstrucció. És clar que això ens afecta a tots i estem al seu costat.
Quina és la situació dels afectats?
Des de la primera atenció que van rebre hem fet un seguiment personalitzat de les 36 famílies reallotjades, amb les realitats i necessitats que tenen mentre estan fora de casa seva.
I el neguit per a ells és tornar. Els poden dir quan?
No per ara; tot i que hi ha previsions, creiem que és millor no avançar-se.
Els veïns es van abocar a ajudar davant la desgràcia.
Vam haver de comprar contenidors perquè a Càritas es van desbordar amb la roba. La solidaritat és la part bona, però hi ha qui sempre vol treure profit de la desgràcia, com ara apujant els lloguers quan fem la crida per aconseguir habitatges per als afectats.
Fins quan estarà tancada la zona?
Ens hem excedit tallant la Gran Via, però els veïns ara ens entenen. Volem evitar el fimbrament que ocasiona el pas d'autobusos i camions. Just davant de l'edifici hi ha una parada d'autobús. S'obrirà quan ho digui l'arquitecte municipal.
Un sinistre intencionat treu responsabilitat a les assegurances?
Serà el jutge qui ho dirà, però no ens movem en aquest supòsit. Els veïns que no tenien assegurança de la llar han estat atesos a través del Col·legi d'Advocats de Mataró i la companyia de la comunitat de propietaris responsable. L'Ajuntament actuarà com un veí més per reclamar els diners que s'han posat per apuntalar l'edifici.
Se sabrà què va passar?
No ho crec, perquè veus que hi ha molts indicis però malauradament no hi ha la prova i això complica la causa. Tot indicava que era violència masclista, però el mateix jutjat expert no ho pot determinar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia