Successos

Successos

Alliberen dos detinguts per gihadisme a la Selva

Els germans Omar i Mohamed El Jelaly van ser arrestats a Arbúcies i Santa Coloma de Farners i un ha estat un any a la presó i l’altre, quatre mesos

El titular del jutjat central d’instrucció número 1 de l’Audiencia Nacional, Santiago Pedraz, ha deixat en llibertat sense fiança els germans Omar i Mohamed El Jelaly, detinguts per la Guàrdia Civil a Arbúcies i Santa Coloma i empresonats com a sospitosos d’haver finançat el Daesh. Omar, arrestat a Arbúcies, estava empresonat des del juliol de l’any passat, mentre que Mohamed va ser empresonat al març després del seu arrest a Santa Coloma de Farners. El jutge Pedraz ha atès la petició del bufet Salellas que va demanar la llibertat provisional dels dos arrestats a partir de la segona declaració judicial que van fer el passat 25 de juliol, un cop aixecat el secret de sumari i on van negar que pertanyin a cap cèl·lula de finançament terrorista, tot i que van admetre que havien enviat diners a Turquia per ajudar la seva cunyada, vídua d’un germà que sí que va morir a Síria lluitant a les files d’Estat Islàmic. En la interlocutòria signada ahir, el jutge Santiago Pedraz concedeix la llibertat als dos germans tot i que apunta que encara existeixen motius per considerar-los responsable del delicte que se’ls imputa. Però afegeix el magistrat que atès el temps transcorregut i que no poden interferir en la causa i tampoc veu risc de fuga, és viable deixar-los en llibertat i els imposa l’obligació de presentar-se setmanal al jutjat, la prohibició de sortir del país i els ordena que donin un número de telèfon perquè se’ls pugui localitzar si el jutjat ho requereix. Mohamed i Omar ja van sortir ahir en llibertat i tenen intenció de tornar a Santa Coloma de Farners i Arbúcies, poblacions on estaven arrelats.

Un altre germà El Jelaly, Abdelhak, que va ser detingut juntament amb Omar el juliol de l’any passat, continua empresonat. Abdelhak era el germà que tenia un lligam més estret amb el combatent d’Estat Islàmic i a qui el difunt havia fet apoderat perquè gestionés els seus comptes corrents. De totes maneres, el lletrat de la defensa, Benet Salellas, també té previst demanar una segona declaració d’Abdelhak i demanar que se li concedeixi la llibertat provisional com als seus dos germans.

LA DATA

01.08.17
Santiago Pedraz
ordena l’alliberament dels dos germans arrestats a Arbúcies i Santa Coloma de Farners.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia