Successos

Detecten frau elèctric també en bars, a Figueres

Un dispositiu de la Guàrdia Urbana es tanca amb dues denúncies per infracció en el subministrament d’un local

Les inspeccions es van fer la vigília de la cavalcada

La pràctica del frau elèctric a Figueres no es limita a habitatges particulars o cultius clandestins de marihuana, sinó que afecta també establiments oberts al públic. És el que va posar en evidència l’últim dispositiu d’inspecció de la Guàrdia Urbana de Figueres en bars i locals conflictius de la ciutat. L’operació va tenir lloc divendres passat, vigília de la cavalcada de Reis, al barri de la Marca de l’Ham i al carrer Rentadors, i es va tancar amb un balanç de catorze infraccions administratives detectades (sumades entre dos establiments) i dues denúncies per frau en el subministrament elèctric en un dels bars (al mateix local i en un habitatge de l’edifici). El frau no significa necessàriament que tot el local funcionés amb el subministrament elèctric punxat (pot ser manipulació parcial), però posa de manifest que el fenomen no es limita a usuaris particulars.

Aquest era el tercer dispositiu en les últimes setmanes fet per la Guàrdia Urbana de Figueres en establiments, i que des de l’Ajuntament ja avancen que es continuaran fent en el marc de l’anomenat “pla de xoc contra l’incivisme i la inseguretat”. Les intervencions no es fan a l’atzar, preferentment en horaris i dies de més afluència o possible activitat i en locals que ja acumulen queixes o denúncies de veïns o usuaris. El punt de partida de la inspecció pot ser només administratiu, per soroll, per l’absència de lavabos, extractors, o per la sospita de venda de substàncies il·lícites al local. En el dispositiu a més dels agents hi intervenen si cal tècnics de les companyies de subministrament, i tècnics municipals per al compliment de les normatives de seguretat, accessibilitat i capacitat dels locals. És aquest apartat que va fer que aquesta inspecció es tanqués amb catorze infraccions administratives sumades per dos dels locals inspeccionats.

LA XIFRA

14
infraccions
administratives van sumar els dos establiments inspeccionats, i dues denúncies per frau elèctric.

Aconseguir tancar locals

Les irregularitats administratives detectades, o la presència d’uns usuaris en possessió de substàncies il·lícites en un local, no permeten a l’Ajuntament, en l’estat actual, ordenar el tancament de l’establiment, que és l’objectiu que es vol aconseguir per als bars més conflictius. Per l’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, aquesta situació és clau per explicar la impotència de l’Ajuntament en molts d’aquests casos; per revertir aquesta dinàmica reclama precisament que l’Ajuntament tingui competència per inspeccionar, lliurar o suspendre llicències com les d’espectacles. Aquesta competència recau actualment en la Generalitat però Masquef demana que es traspassi a Figueres, com ja s’ha fet en algunes altres grans ciutats. L’alcalde confia que aquest traspàs es farà efectiu aviat. Mentrestant la consigna municipal és mantenir els controls i anar sumant les infraccions detectades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia