Successos

Països Baixos

Sis morts i set ferits en el xoc d’un camió contra una barbacoa prop de Rotterdam

El conductor del vehicle, un espanyol de 46 anys, es troba detingut

L’empresa de transports murciana El Mosca apunta que un altre vehicle hauria provocat l’accident

Un total de sis persones han mort i set més han resultat ferides a la població neerlandesa de Nieuw Beijerland, on un camió de matricula espanyola es va estavellar dissabte contra una barbacoa veïnal en la que participaven desenes de persones, segons ha informat aquest diumenge la policia dels Països Baixos. Un dels ferits es troba en estat greu. El conductor del vehicle pesant, que va resultar il·lès, ha estat detingut.

El vehicle de transport de mercaderies, que duia el logotip de l’empresa murciana El Mosca, va envestir ahir a la tarda un grup de persones que participava en l’àpat popular a tocar d’un dic proper a Nieuw Beijerland, a la província d’Holanda del Sud i a prop de la ciutat portuària de Rotterdam.

Les autoritats investiguen el les causes de l’accident i han demanat la col·laboració de veïns i altres persones que puguin tenir imatges o vídeos que permetin esclarir les circumstàncies d’aquesta tragèdia.

La policia ha pogut esbrinar que el camió implicat estava aparca a prop del dic abans del succés i després el vehicle es va moure per raons desconegudes.

El conductor del camió, un espanyol de 46 anys, ha estat detingut per la policia en relació amb l’accident mortal. No obstant, els agents han subratllat que ha donat negatiu en el test d’alcoholèmia.

L’alcalde de Nieuw Beijerland, Charlie Aptroot, ha explicat a la televisió pública NOS que l’accident ha causat un “gran impacte” entre els veïns, que formen una “comunitat molt unida”. “La gent ara només vol saber com es troben els seus éssers estimats o bons amics”, ha assenyalat.


Un altre vehicle implicat
L’empresa murciana de transports El Mosca ha assenyalat aquest diumenge que, d’acord amb la informació que disposa, hauria estat un altre vehicle i no el seu camió el que va propiciar l’accident.

En un comunicat, la companyia de transports manifesta el seu condol a les famílies de les víctimes i desitja una ràpida recuperació als ferits. L’empresa assegura en la nota que col·labora amb les autoritats pertinents “per esclarir les causes del sinistre” i que la informació al seu abast “apunta a l’existència d’un altre vehicle que, presumptament, va propiciar l’accident”.

El comunicat envia ànim al conductor implicat i a la seva família, que viuen “uns moments realment complicats”.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia