Punt divers

Vint treballadors dels sectors carni i surer gironí, afectats per dos nous ERO temporals de mig any de durada

COMARQUES GIRONINES

El degoteig d'Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO) a les comarques gironines no s'atura i afecta també els sectors carni i de fabricació de taps de suro. Aquest dijous s'ha conegut la presentació de dos nous expedients als serveis territorials de Treball per part de la direcció de les empreses Conrad Vilar S.L. de Sant Antoni de Calonge (Baix Empordà), i Envasats Càrnics de Campllong (Gironès). En el primer cas, l'ERO afecta vuit dels deu treballadors de la plantilla i suposarà una reducció del 60% de la jornada de treball; en el segon cas, l'ERO afecta tretze dels treballadors en plantilla i suposa una suspensió de contractes durant mig any.

L'empresa Conrad Vilar S.L., situada al carrer Vermell de Sant Antoni de Calonge, es dedica a la fabricació de taps de suro. Darrerament, però, segons han explicat fonts de la direcció, la manca de comandes arran de la davallada del consum del vi, i l'aparició de substituts (com els taps de plàstic i els sintètics) han comportat que no hi hagi prou feina per a la plantilla.

Per això, la direcció ha presentat un ERO de reducció de jornada per a vuit dels deu treballadors que hi ha a l'empresa. L'expedient, que s'ha d'acabar de pactar, planteja inicialment una reducció del 60% del temps de treball durant mig any.

D'altra banda, una empresa del sector càrnic de les comarques gironines ha presentat també a Treball un ERO de suspensió de contractes per a 13 dels seus treballadors, gairebé la totalitat de la plantilla que té l'empresa. La durada de l'ERO, que ja s'ha pactat, és de sis mesos. La raó de la presentació de l'ERO és la manca de liquiditat.

Fundada el 2001 i situada a Campllong

L'empresa, fundada l'any 2001, dóna servei a la cooperativa de ramaders productors de Vedella de Girona. Situada al camí de Riudellots del polígon industrial Les Ferreries de Campllong, els clients més destacats de la càrnia hi ha la cadena de supermercats Caprabo.

Ara fa dos anys, la direcció va fer una forta inversió per adequar i ampliar la nau, i ara la crisi econòmica ha passat factura a les seves finances. Precisament, a finals del 2008 l'empresa ja va presentar un altre ERO temporal. En aquest cas afectava nou treballadors; al final es va acordar que aquests deixarien de treballar només un mes, però al gener, quan havien de tornar a la feina, no es van reincorporar per manca de comandes.

Ara, s'ha acordat que els tretze treballadors afectats per l'ERO deixaran de treballar durant mig any. Hi ha el compromís de l'empresa, però, d'anar-los reincorporant a mesura que disposi de diners i liquiditat.

Els dos expedients de regulació d'ocupació han entrat entre finals de la setmana passada i durant aquesta als serveis territorials de Treball de Girona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.