Desarticulen una banda que venia cotxes sostrets i traficava amb drogues i armes

El líder del grup era un veí de Barcelona que feia d'intermediari de delinqüents de l'est d'Europa

Una extensa investigació dels Mossos d'Esquadra ha permès la desarticulació d'una banda que des de feia mesos es dedicava a la venda d'objectes robats i al tràfic de drogues i armes. La policia ha arrestat vuit persones, entre elles el líder del grup, un veí de Barcelona de 42 anys que feia d'intermediari de delinqüents de l'est d'Europa a canvi d'importants retribucions econòmiques. El cap es dedicava a vendre a terceres persones –la majoria de fora de Catalunya –vehicles i altres objectes que prèviament havien estat recaptats pels membres de la banda, que actuava a la zona de Barcelona i Castelldefels.

Les investigacions contra aquesta banda van començar el mes de setembre passat, quan es va produir un robatori a dins d'un domicili de Torrefarrera (Segrià). Els lladres es van endur diferents objectes de valor i un vehicle de gamma alta que pocs dies després va ser localitzat per la policia a França amb les plaques de les matrícules modificades. La conductora va assegurar que havia comprat el vehicle a un desconegut a un preu molt per sota del de mercat. Les posteriors investigacions dels Mossos d'Esquadra van determinar que la persona que li havia venut el cotxe era el cap de la banda. Després de seguir-lo i d'analitzar-ne els moviments, els Mossos van poder comprovar que l'home no actuava sol. Dels altres set detinguts durant l'operació, la meitat es dedicaven a la receptació d'objectes robats. Els altres es dedicaven a la compra-venda de substàncies estupefaents i col·laboraven amb el líder del grup, que gràcies als seus contactes i a la seva posició, també es dedicava al tràfic de drogues i d'armes.

Investigació oberta

Els Mossos mantenen la investigació oberta i s'espera que els pròxims dies es podran detenir les persones que subministraven el material robat a la banda. En total els agents han escorcollat cinc domicilis dels detinguts, que són de nacionalitat espanyola i també equatoriana. En els escorcolls la policia ha recuperat molts aparells electrònics, diverses caixes de roba, altres objectes robats i munició, valorats en més de 40.000 euros. També s'ha localitzat munició per a les armes i diversos estris relacionats amb la manipulació de droga com ara ganivets i balances. Els detinguts que s'encarregaven de traficar amb substàncies estupefaents preparaven la droga als domicilis i després la distribuïen als consumidors.

Entre els detinguts hi ha dos veïns de Castelldefels, dos de Barcelona, un de Sitges, un de Montgat i un de Granollers. La majoria dels arrestats són d'origen sud-americà. També hi ha una dona, de 35 anys, i de nacionalitat equatoriana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.