Successos

successos

Tarragona

Arresten dues pidolaires que estafaven ancians

Les dones van sostreure joies per valor de 10.000 euros de casa dels afectats

Guanyar-se la confiança de les víctimes a les quals s'adreçaven demanant almoina. Aquest era el mètode que utilitzaven dues veïnes de Castellet i la Gornal, de 33 anys i de nacionalitat croata, que han estat detingudes pels Mossos d'Esquadra per haver robat en almenys dos domicilis de Tarragona. El primer afectat, que va presentar la denúncia pels fets el passat 7 de setembre, va relatar que les acusades van trucar al timbre de casa seva i que, quan va obrir la porta, li van demanar caritat. Per tirar endavant els seus plans, però, uns segons després una de les presumptes delinqüents va dir a la víctima que es trobava malament i si li podia donar una pastilla. El denunciant, sense desconfiar, les va deixar passar i, un cop dins, la còmplice que va simular que no es trobava bé es va asseure al sofà, mentre que l'altra dona va preguntar a l'estafat si la deixava connectar-se un moment a Internet perquè estava buscant feina. Arribats a aquest punt, mentre la víctima la va acompanyar a l'ordinador, l'altra arrestada va aprofitar per fer-se amb diverses joies, valorades en uns 9.500 euros.

Reconeixement per foto

Un segon cas va ocórrer el 28 de gener. En aquesta ocasió, un matrimoni que sortia de casa per anar a comprar es va trobar amb les dues dones mentre estaven demanant almoina al carrer. Una d'elles els va preguntar si la deixaven entrar per anar al lavabo. Les víctimes li van donar permís i ella va aprofitar per emportar-se una còpia d'un joc de claus de l'habitatge. Quan els amos van tornar a casa es van trobar que els havien pres llençols, tovalloles, coberteria, polseres d'or i anells.

Els Mossos les van detenir arran d'un reconeixement fotogràfic amb els afectats. Normalment estafaven gent gran i, de fet, els consten antecedents per delictes similars. Per prevenir aquests enganys, la policia de la Generalitat aconsella no obrir la porta a estranys, no facilitar les dades personals, identificar sempre els tècnics que fan la revisions als domicilis i desconfiar dels desconeguts que diuen ser amics d'un familiar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.