Successos

successos

madrid arena

Quatre anys de presó pel principal acusat de la tragèdia al Madrid Arena

El jutge considera provat que el promotor de la festa, Miguel Ángel Flores, va permetre que es superés l'aforament per treure el “màxim benefici econòmic”

En els fets hi van perdre la vida cinc noies

L'Audiència provincial de Madrid ha condemnat a 4 anys de presó el promotor i principal acusat per la tragèdia del Madrid Arena, Miguel Àngel Flores, a qui considera el “màxim” responsable de la mort de cinc joves durant la macrofesta l'1 de novembre de 2012.

L'Audiència, que considera provat que Flores va actuar mogut per la recerca del “màxim benefici econòmic”, condemna el promotor per 5 delictes d'homicidi per imprudència i 29 delictes de lesions també per imprudència.

A banda de Miguel Àngel Flores, la sala també condemna a sis persones més i en canvi n'absolt a les vuit restants, entre elles els dos metges que van atendre les víctimes -tot i que durant el judici ha quedat “acreditat” que van actuar de manera “negligent”, segons diu la sentència- i l'ex cap de la Policia Municipal.

L'afany de guanyar més diners va causar la tragèdia

Respecte les causes de la tragèdia, el magistrat considera acreditat que la mort de les cinc noies es va produir per un sobre aforament intencionat del recinte- van entrar 16.605 persones, quan només estaven permeses 10.620-, perquè es van tancar passadissos i escales quanja hi havia més gent del compte a la festa i també perquè es va derivar l'entrada principal dels assistents directament a la pista quan aquesta ja estava saturada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia