Successos

judicial

cas nóos

La casa del rei va intentar subornar Manos Limpias perquè retirés l'acusació contra la infanta Cristina

El rei emèrit Joan Carles I va oferir 2 milions d'euros en metàl·lic

El rei emèrit Joan Carles I va oferir 2 milions d'euros en metàl·lic al sindicat d'extrema dreta Manos Limpias perquè retirés l'acusació contra la infanta Cristina com a cooperadora de dos delictes fiscals pel ‘cas Nóos'. A aquesta quantitat, a més, caldria afegir-hi entre 300.000 i 400.000 euros de les despeses derivades del procés judicial.

Així ho sosté el secretari general de Manos Limpias, Miguel Bernad, en una conversa gravada amb l'advocada Virginia López-Negrete i que aquest dimarts publica ‘El Mundo'. Segons Bernad, un enviat del monarca emèrit, Iñigo Cotoner de Martos, marquès de Mondéjar, li va fer aquest oferiment just abans de formalitzar o retirar l'acusació a la germana de l'actual rei.

En la gravació, es pot sentir la lletrada López-Negrete despatxar l'oferiment amb un “no rotund”.

En la conversa, del 10 de desembre del 2015 en un restaurant de la Sierra de Guadarrama, Bernad li diu a López-Negrete que la decisió ha de ser consensuada i l'adverteix que si accepten els diners, els mitjans de comunicació deixarien entreveure que han “trincat”, tot i que afegeix que duraria “un o dos dies”.

Per això, la lletrada del sindicat es nega en rodó a acceptar els diners i li recorda que “a aquestes alçades” del procés no estan allà “per diners”. “Són uns poca-vergonyes, ens volen despatxar amb dos milions d'euros, quins fills de puta!”, s'exclama l'advocada.

Actualment, el secretari general del sindicat d'extrema dreta es troba ingressat a la presó pels presumptes delictes d'extorsió, amenaces i pertinença a organització criminal en el marc d'una investigació en què junt amb el president d'Ausbanc, Luis Pineda, haurien arribat a acords econòmics emmascarats a través de contractes publicitaris i utilitzant el sindicat per reforçar les coaccions.

Precisament, l'advocada Virginia López-Negrete ha començat a declarar aquest dimarts en qualitat d'investigada en relació a aquest cas davant el jutge Santiago Pedraz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia