Successos

policia

'top manta'

Cau una banda que proveïa el ‘top manta' des de Mataró

El grup importava de Turquia el material falsificat

Els Mossos d'Esquadra detenen dotze persones

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat una organització criminal dedicada a la importació de productes falsificats des de Turquia per abastir el top manta. La banda tenia a Mataró una de les seus, des de la qual distribuïa el material, que entrava a l'Estat espanyol en contenidors via marítima per Huelva. La policia ha detingut dotze persones, deu de les quals de nacionalitat senegalesa, una d'espanyola i, finalment, un home turc com a presumptes autors dels delictes de pertinença a organització criminal, contra la propietat industrial i per la venda a l'engròs.

Durant la investigació, que es va iniciar al maig, es va poder identificar que els subministradors tenien un primer esglaó a la capital maresmenca i van acreditar que l'entrada dels productes es feia des de Huelva amb una organització formada per persones de nacionalitats senegalesa i turca. La banda abraçava diversos estadis d'aquesta activitat delinqüencial: importaven la mercaderia ja falsificada, però també s'encarregaven de fer rèpliques del producte original.

Quan els agents van tenir contrastada tota l'estructura, van posar en marxa un dispositiu policial, el 23 de setembre passat. Així, es van dur a terme fins a nou entrades i escorcolls, tres dels quals a Mataró: un en un domicili, un altre en un magatzem, i l'últim en una botiga d'alimentació. Allà, s'hi van localitzar 200 samarretes de diferents equips de futbol, una màquina de cosir industrial per enganxar etiquetes i 900 euros en efectiu. Els investigadors assenyalen que la xarxa abastia gran quantitat de venedors ambulants del top manta a la ciutat de Barcelona. Els detinguts, que ja han passat a disposició judicial, han quedat en llibertat amb càrrecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia