Successos

Presumpta falsificació per a una plaça pública a Manresa

El jutjat inicia la instrucció del cas per esbrinar si una funcionària va canviar un examen perquè el seu fill obtingués un lloc de treball municipal

L'Ajuntament va denunciar els fets en detectar-ho

El jutjat de Manresa ha iniciat una investigació per esbrinar si una funcionària de l'Ajuntament de Manresa va canviar l'examen que havia fet el seu fill –que aspirava a una plaça de treballador municipal– per un altre que contenia les respostes correctes.

El consistori manresà va confirmar ahir a aquest diari que la pràctica va ser detectada el mes d'agost per l'òrgan de selecció de personal, que va observar que un dels exàmens que es van corregir no era el que l'aspirant havia entregat en acabar l'exercici. Un cop comprovada la sospita, l'Ajuntament va denunciar el cas als jutjats de Manresa davant la possibilitat que els fets poguessin ser constitutius d'un delicte. Ara el jutge acaba d'iniciar la instrucció.

Una lletra diferent

Segons figura en la denúncia, la sospita es basa en el fet que un membre del tribunal qualificador assegura que “l'examen que consta a l'expedient i que va ser corregit no es correspon amb el que havia lliurat l'aspirant”. Les respostes no serien les mateixes, com tampoc el tipus de lletra. També hi afegeix que “tenint en compte que va transcórrer un període de temps suficient entre el moment de la recollida de l'examen i el de la seva correcció en què l'expedient va estar ubicat a les dependències municipals de recursos humans –on treballa la mare funcionària de l'aspirant– s'hauria pogut produir el canvi en aquestes dependències”.

Segons ha pogut saber aquest diari, el procés de selecció constava de dues parts. En la primera, de caràcter teòric, l'aspirant qüestionat va fer un examen pràcticament perfecte. En la segona, on hi havia aspectes pràctics a resoldre que no es podien saber per endavant, el seu nivell va baixar. Les proves van quedar guardades, com és habitual, al departament de recursos humans. És durant aquest període de custòdia que s'hauria produït el canvi que més tard va ser detectat per l'òrgan de selecció.

Fonts de l'Ajuntament de Manresa també van indicar que encara no s'ha fet cap escorcoll a les dependències de recursos humans, que estan situades a l'edifici de la Florinda, que també és la seu de la policia local. Sí que ha començat ja una tanda de declaracions dels implicades davant dels Mossos, que han actuat per ordre del jutge instructor. El consistori també va confirmar que la investigada ha estat traslladada aquesta setmana al departament de Territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia