Successos

bombers

Un acord per al parc de bombers de Seròs atura l'ultimàtum

La Generalitat assegura que les noves dependències ja tenen llum verd i que seran una realitat abans no s'acabi el 2018

Els voluntaris reclamen un pacte per escrit, però s'avenen a desconvocar la plantada

Acord per desencallar el nou parc de bombers de Seròs. El director general dels Bombers, Juli Gendrau, va manifestar ahir el compromís de la Generalitat de tenir enllestides unes noves instal·lacions per als bombers voluntaris abans de finals del 2018. L'actual parc està en un estat molt precari, apuntalat per evitar que el sostre s'ensorri, i els bombers feia mesos que reclamaven millores. Fins i tot havien amenaçat d'entregar les claus i deixar els seus llocs de guàrdia si no se'ls assegurava amb immediatesa un nou espai que reunís les condicions de seguretat. L'acord entre les parts no ha estat senzill ni ràpid. La Generalitat va oferir la possibilitat d'habilitar uns mòduls prefabricats, però la proposta no va servir per desencallar la situació, ja que els bombers no hi van estar d'acord i van donar un altre ultimàtum que vencia a finals d'aquest mes.

Finalment, el nou parc es construirà als mateixos terrenys que l'Ajuntament de Seròs va proposar fa vuit anys, tot i que llavors la Generalitat es va fer enrere perquè el pressupost de construcció superava el milió d'euros. Ara, segons Gendrau, es farà de manera més “austera”, amb un pressupost de 350.000 euros.

Els terrenys cedits per l'Ajuntament i valorats en més de 30.000 euros tenen 3.304 metres quadrats. El projecte preveu construir-hi unes instal·lacions d'uns 370 metres quadrats. Aquest espai seria quatre vegades més gran que el parc actual, que entre els dos pisos no arriba als 100 metres quadrats.

Ara s'iniciarà el procés per posar a licitació el projecte i, mentrestant, els bombers voluntaris seguiran al parc actual. El cap dels bombers voluntaris de Seròs, Marc Albà, celebra la proposta i diu que allunya l'amenaça que havien fet els voluntaris per tancar el parc. No obstant això, els bombers han demanat al director general dels Bombers que els faci arribar el compromís de les noves instal·lacions per escrit i Gendrau s'ha compromès a fer-ho “en els pròxims dies”.

LA FRASE

No tenia sentit gastar diners en barracons, es poden guardar per al parc nou
Marc Albà
Cap bombers voluntaris seròs

LA XIFRA

350.000
euros de pressupost
per al nou parc de bombers, menys de la meitat del que s'havia previst en un projecte inicial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia