Successos

seguretat

reclamació

Sabater es queixa de tenir menys mossos

L'alcaldessa lamenta que durant l'estiu s'hagin reduït les patrulles a Badalona

L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater (Guanyem Badalona en Comú), es trobarà la setmana vinent amb el director general dels Mossos d'Esquadra per expressar-li el seu malestar davant la reducció de patrulles que ha afectat aquesta ciutat els mesos de juliol i agost. Segons l'alcaldessa, durant aquests dos mesos han circulat un 25% menys de patrulles tàndem, terminologia que s'aplica quan al carrer hi ha una patrulla de la Guàrdia Urbana per una dels Mossos d'Esquadra. Tot i que sembla que s'ha restablert la situació, Sabater vol demanar explicacions al govern de la Generalitat i instar-lo a no retallar efectius a Badalona.

Sabater va denunciar ahir aquesta situació durant la presentació de les dades interanuals del balanç delinqüencial del període comprès entre el juliol del 2015 i el mateix mes d'aquest any. Segons l'alcaldessa i el cap de la Guàrdia Urbana, Conrado Fernández, el nombre de delictes ha disminuït un 2,08%. Destaca la rebaixa dels robatoris amb força a les persones, que han baixat un 42,66%, una xifra si més no sorprenent tenint en compte que un informe del mateix Ajuntament situa el descens d'aquests delictes, fins al febrer del 2016, en només un 10%. En el pol oposat hi ha els robatoris amb força a domicilis, que han crescut un 35,25%, xifra que s'explica per la facilitat de vendre productes de segona mà a determinats portals.

Més hores extres de la Guàrdia Urbana

Durant aquest estiu, els agents de la Guàrdia Urbana de Badalona han fet més hores extres de les habituals, per suplir tant la reducció d'agents dels Mossos d'Esquadra però sobretot per la pèrdua d'efectius dels darrers anys dins el cos de la policia local (15 persones en els darrers dotze mesos). Tot plegat ha provocat que l'Ajuntament hagi gastat 330.767 euros en hores extres, entre el gener i el setembre d'aquest any. En el mateix període de l'any passat, la xifra va pujar a 227.306 euros. Actualment, la plantilla de la Guàrdia Urbana està formada per 269 efectius. Fa uns anys s'havia arribat a la quantitat màxima de 314. Ara la llei aprovada pel PP a Madrid dificulta la reposició d'efectius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia