Successos

Inauguren el Congrés de Drets Humans

Es fa a Figueres i està centrat en el tràfic de persones per a l'explotació

Ahir es va fer la primera de les dues jornades del Congrés de Drets Humans a Figueres, centrat en el tràfic de persones per a l'explotació. Durant l'acte d'inauguració es va constatar que l'Advocacia Catalana considera que cal aplicar una solució integral i coordinada amb la resta d'agents socials implicats en la lluita contra el tràfic de persones.

A Catalunya ja existeix un protocol de protecció de les víctimes de tràfic d'éssers humans, signat el 2013 pel govern català, la fiscalia, la judicatura, els ajuntaments, el Consell de l'Advocacia Catalana i el Col·legi de Psicòlegs.

El 2015 es van obrir a Catalunya 47 expedients a dones víctimes de tràfic per a explotació sexual, que es van acollir a les mesures de protecció previstes, tres dels quals a Girona. Per nacionalitats, predominen les víctimes procedents de Nigèria, seguides de les de Guinea Conakry, la Xina i Ucraïna. També es van incoar un total de vuit procediments judicials per tràfic d'éssers humans amb finalitat d'explotació sexual i 21 per prostitució a Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia