Successos

Tribunals

Nova petició per a l'exalcalde torrenc, ara de tres anys de presó

La fiscalia demana tres anys de presó per a l'exalcalde de Torredembarra Daniel Masagué i dos per a l'exregidor de Platges Pere Font i per a l'excap local de CDC Gerard Montserrat per prevaricació, frau i exaccions il·legals. Totes aquestes peticions corresponen a la peça separada número 4 de l'anomenat cas Torredembarra, que consta de deu peces.

En concret, en aquest cas es jutja l'adjudicació de les guinguetes de les platges de Torredembarra sota el mandat de l'alcalde Masagué de manera presumptament il·legal a Gerard Montserrat, aleshores cap local de CDC.

A més dels tres anys de presó, la fiscalia anticorrupció sol·licita una pena d'inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic de deu anys per a l'exalcalde i de nou anys per a Font i per a Montserrat.

Sobre responsabilitats civils, tant el ministeri públic com l'acusació particular, exercida per l'Ajuntament de Torredembarra, demanen el reemborsament de les quantitats abonades pel consistori per al subministrament de les guinguetes.

El jutge cita els acusats per dimecres vinent per notificar-los l'acte d'obertura de judici oral, lliurar-los una còpia dels escrits d'acusació i el requeriment perquè prestin fiança en el termini d'una audiència. El jutge ja considera cobertes les responsabilitats de Masagué i Font, en haver presentat fiança en altres peces, i imposa 30.000 euros de fiança a Montserrat. Les acusacions també demanen el sobreseïment provisional per a l'empresari fins ara investigat com a sospitós d'haver intervingut perquè l'empresa Promosport, vinculada a Montserrat, aconseguís l'adjudicació de tres guinguetes al municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia