Successos

Successos

Condemnen la veterinària de Vidreres que operava mascotes sense llicència

El jutge l'obliga a pagar una multa de 900 euros i en cas que no ho faci haurà d'anar tres mesos a la presó

La dona ha estat expulsada del col·legi

El jutjat penal número 3 de Girona ha condemnat Natàlia Ràfols Casulleras, la veterinària de Vidreres sospitosa d'haver exercit sense llicència. El tribunal l'obliga a pagar una multa de 900 euros i en cas que no ho faci haurà d'entrar tres mesos a la presó. Segons la sentència, ha quedat provat que la dona va continuar treballant després que el Col·legi de Veterinaris de Girona li comuniqués que havia decidit inhabilitar-la per una falta molt greu l'any 2012. Per aquest fet, el jutge l'ha condemnada per un delicte de desobediència a l'autoritat. L'afectada no està d'acord amb la decisió i ja ha recorregut contra la sentència. El Col·legi de Veterinaris de Girona ja ha comunicat per burofax a la veterinària la seva expulsió de l'organisme i la dona no tindrà llicència per exercir enlloc ni tampoc es podrà col·legiar en cap altre col·legi de l'Estat. El president del Col·legi de Veterinaris, Bernat Serdà, es mostra satisfet amb la sentència i remarca que la condemna “reconeix l'autoritat del col·legi a l'hora de sancionar”.

Falta molt greu

Segons l'escrit d'acusació, el 20 de setembre del 2012 el Col·legi de Veterinaris va comunicar a Ràfols que estava sancionada amb 18 mesos d'inhabilitació per haver exercit la professió com a autora d'una falta molt greu arran de les nombroses queixes i denúncies que havia rebut. Tot i així, Ràfols el 23 de setembre va dur a terme una operació de castració a un gos d'una veïna de Vidreres. Una setmana més tard l'animal va ser ingressat en estat crític en una clínica de Cassà. El gener del 2013, la propietària d'una gossa va portar la mascota a Ràfols. Cinc dies més tard l'animal també va tenir complicacions en el postoperatori. Les dues propietàries dels animals van posar els fets en coneixement del col·legi, i va ser quan van saber que estava inhabilitada.

Ràfols va assegurar en el judici, que va tenir lloc el juliol passat, que és cert que va anar a recollir els animals, però que en cap cas els va operar ella, que ho va fer un altre veterinari, de qui no volia dir el nom. Una versió que xoca totalment amb la de les víctimes, que sostenen que sempre van tractar amb ella a l'hora de fer les intervencions.

Estafa i desobediència

Tant el fiscal com l'acusació particular, exercida per l'advocada Anna Valde en representació del Col·legi de Veterinaris de Girona, demanaven 16 mesos de presó per a Ràfols, acusada d'estafa i desobediència greu a l'autoritat. Però finalment el jutge ho ha rebaixat a 3 mesos, en cas que no satisfaci el pagament de 900 euros. Actualment Ràfols està implicada en altres causes que estan seguint el seu procediment judicial, ja que desenes de perjudicats l'han denunciat els últims anys perquè les seves mascotes han mort o han quedat malferides quan han passat per les mans d'aquesta veterinària sense llicència.

LA FRASE

Estic satisfet amb la sentència. La condemna reconeix l'autoritat del col·legi a l'hora de sancionar
Bernat Serdà
president del Col·legi de Veterinaris de girona

LA DATA

20.09.12
és el dia
que el col·legi va inhabilitar Natàlia Ràfols durant 18 mesos. Dies després va continuar exercint.

LA XIFRA

16
mesos
de presó sol·licitaven el fiscal i l'acusació particular per estafa i desobediència greu a l'autoritat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.