Successos

Aiguat de tardor

Una pluja de rècord al Maresme causa un mort a Vilassar de Mar

Van caure més de 220 l/m² a Cabrils, 84,8 en només mitja hora, i el temporal va fer tallar l'N-II entre Vilassar i el Masnou i va provocar un trasbals a rodalies

Les fortes pluges que van caure ahir al Maresme van deixar un registre de rècord en els 21 anys en què ho controla la Xarxa d'Estacions Automàtiques de Catalunya, ja que molts punts de la comarca van rebre més de 200 litres d'aigua per metre quadrat. En concret, a Cabrils hi van caure 220 litres, dels quals 84,8 en només mitja hora, fet que va provocar una rierada que es va emportar un cotxe que es va encastar en un dels ponts de la riera de Cabrils al seu pas per Vilassar de Mar i el seu conductor va morir. La persona va ser trobada a uns metres del cotxe embarrancat en un pont sota la riera de Cabrils, segons van confirmar anit a l'ACN fonts de Protecció Civil. Quan els serveis d'emergència van trobar el vehicle buit van començat a buscar per la zona per si hi havia ocupants. Cap a dos quarts de deu de la nit van trobar el cos a pocs metres del cotxe. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació. Protecció Civil mantenia anit activada la fase d'alerta del pla Inuncat.

L'aiguat que va caure ahir a la tarda i al vespre a la comarca del Maresme va provocar importants alteracions viàries i en el funcionament de la xarxa de rodalies. La carretera N-II es va tallar al trànsit entre Vilassar de Mar i el Masnou poc abans de les set de la tarda, després que quedés inundada pel temporal. Les precipitacions també van afectar la línia R1 de rodalies de Renfe entre les estacions del Masnou i Mataró, on el servei també es va haver d'interrompre. El fet que la principal via de comunicació alternativa, l'N-II, no estigués operativa va impedir habilitar un servei de transport alternatiu al ferroviari per carretera.

La pluja d'ahir va ser especialment intensa a Vilassar, Cabrils i Premià de Mar. Els Bombers van rebre 293 avisos fins a dos quarts de nou del vespre. La majoria d'alertes van ser per inundacions puntuals de patis i baixos, degotalls dins d'habitatges, carrers negats o aigües brutes que rebufaven als banys d'algunes cases.

La magnitud de la mànega d'aigua va provocar que Protecció Civil recomanés no circular pel Maresme per les acumulacions d'aigua que s'havien produït a les carreteres.

Per la seva banda, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) va avançar que a indrets com Cabrils havien arribat a 84,8 litres per metre quadrat en només mitja hora, que supera el rècord de 73,9 que tenia Olot des del 2015.

LA DADA

84,8
litres
per metre quadrat és el volum d'aigua que es va recollir, en mitja hora, a Cabrils.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia