Successos

tribunals

judici per estafa

Condemnats per haver perjudicat l'atleta Blanco

L'empleat d'una immobiliària i uns inquilins admeten que se li van quedar la fiança i li van malmetre el pis

El jutjat penal número 3 de Girona va condemnar ahir els inquilins d'un pis de Lloret propietat de l'atleta Josep Lluís Blanco i un treballador de la immobiliària Cassameva que van admetre que havien perjudicat Blanco per un costat en haver-se quedat l'empleat de finques la fiança que li corresponia a ell; i els llogaters per haver deixat el pis amb unes destrosses que costaven 1.200 euros, el mateix que la fiança que Blanco mai va recuperar.

Josep Lluís Blanco, que exercia l'acusació particular, va retirar-la en l'inici del judici i la fiscal, atenent les dilacions indegudes pel temps transcorregut (els fets eren del 2008), va rebaixar la pena demanada i els acusats van admetre els fets i es van conformar amb la pena proposada per la fiscalia, per apropiació indeguda i danys. D'aquesta manera, la jutgessa va condemnar in voce Francisco Javier Escribano, el mediador de finques Cassameva, a tres mesos de presó i els inquilins Laura Fernández i David Leonardo Moreno a tres mesos de multa, amb el pagament de 5 euros diaris. A petició de la defensa d'Escribano, la jutgessa va acceptar permutar-li la pena de presó per multa. La sentència també comporta la imposició d'una indemnització de 1.200 euros a Josep Lluís Blanco, ja que considera la immobiliària Cassameva responsable civil subsidiària. Josep Lluís Blanco va estar tot el matí al jutjat però al final no va haver de declarar en haver-se conformat els acusats amb la pena.

LA XIFRA

1.200
euros
és la quantitat de la fiança que l'empleat de la immobiliària es va quedar.

LA DATA

13.08.07
Blanco
va signar el contracte d'arrendament als llogaters per un any de durada.

Patrocinadors mal pagadors

Josep Lluís Blanco va lamentar ahir que l'impagament de 1.200 euros hagués hagut d'arribar a judici, amb els costos judicials que això suposa, i després de sis anys, i sobretot tenint en compte que Escribano li havia reconegut per correu electrònic (ell tenia les còpies) que li devia aquests dies. Blanco va admetre que havia tingut una relació fructífera amb Cassameva a través dels lloguers i la compravenda de finques. Es dóna la circumstància que l'any 2006 Cassameva va ser patrocinador de Blanco, que va signar un contracte (immortalitzat en una fotografia on apareixen l'atleta, Escribano i el llavors alcalde de Lloret, Xavier Crespo) a través del qual Blanco cobrava uns 35.000 euros a canvi de dur la insígnia de l'empresa a la roba esportiva. Però, segons Blanco, no li van respectar el contracte, van acabar als jutjats i en aquest cas l'esportista va perdre el litigi arran d'una prova pericial cal·ligràfica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia