Successos

El banyista trobat mort ja fa 22 mesos a Sant Feliu encara és al dipòsit

Tot i que els Mossos ja van aconseguir identificar-lo gràcies a l'ADN, cap familiar de l'home alemany s'ha fet càrrec de les despulles

El misteriós banyista que va aparèixer mort i nu a la platja de Sant Feliu de Guíxols el 2 de gener del 2015 continua al dipòsit de cadàvers de l'Institut de Medicina Legal de Girona, tot i que ja està formalment identificat des del gener del 2016. Però, tot i que s'ha comunicat la mort als familiars de Rainer Pieters, a Alemanya ningú s'ha fet càrrec del cadàver ni d'organitzar-li el funeral. De manera que s'està en espera que el jutjat ordeni que se li faci un enterrament.

El banyista va aparèixer mort, nu i sense cap document o objecte identificatiu a la sorra de la platja, a uns quinze metres de la línia de l'aigua, en un lloc on, el dia abans, unes dues-centes persones havien participat en el tradicional primer bany de l'any. Però era evident que ell no formava part dels participants en aquesta tradició perquè feia poc que havia mort i, per tant, sortia de l'aigua en aquell moment.

Aparentava uns 50 anys i les primeres hipòtesis indicaven que podia tenir relació amb un cotxe estranger trobat per la zona, però la pista del cotxe no va servir per posar-li nom. En un primer moment confiaven que quan passessin els dies es denunciaria una desaparició que resoldria el cas, però no va ser així. Els Mossos van agafar les empremtes necrodactilars del cadàver i no van trobar cap coincidència als arxius, però les van introduir a les bases de dades d'ADN que comparteixen les diferents policies europees, on s'introdueixen les dades genètiques de desapareguts i de cadàvers no identificats. Gràcies a aquestes fitxes es va trobar una coincidència amb un home que constava com a desaparegut a Alemanya. De manera que el gener del 2016, un any després, el cos de Sant Feliu va deixar de ser un NN (non name) i va a passar a ser el difunt Rainer Pieters. Tot i la identificació, ha passat deu mesos més al dipòsit.

LA DATA

02.01.15
Va aparèixer
el cadàver d'un home nu a la platja de Sant Feliu de Guíxols

El nen Caleb continua sense enterrar

Caleb Hopkins, el nen de 7 anys que va ser trobat mort a casa seva a Girona la vigília de Reis, tampoc ha estat enterrat i també continua al dipòsit de Girona. També s'espera que el jutjat autoritzi el seu enterrament de beneficència, ja que els seus pares, Bruce i Schrell Hopkins, ara no tenen diners per al funeral. El pares, que van vetllar el nen mort durant setmanes, continuen imputats per homicidi imprudent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia