Successos

policial

robatoris agrícoles

Els Mossos no abaixen la guàrdia al camp

L'intendent Xavier Monclús es fixa els robatoris agrícoles com a prioritat

Xavier Monclús ja mana a la regió policial de Lleida. Després d'uns anys sent el màxim comandament dels Mossos d'Esquadra a les Terres de l'Ebre, l'intendent ha retornat a Ponent. Monclús aterra amb la voluntat d'intensificar la persecució dels robatoris en l'àmbit rural. “És en el que posarem més èmfasi i on estarem treballant més continuament”, declarava ahir en una entrevista a l'emissora Catalunya Ràdio. Monclús admet que els delictes contra el patrimoni concentren bona part de l'activitat policial arreu del país però matisa que en el cas de Lleida, “donada l'estructura econòmica de Ponent”, els robatoris en el món rural són especialment significatius.

Per combatre'ls, el cap dels Mossos no tanca les portes a aplicar mesures com ara la instal·lació de càmeres de videovigilància (com demana el sindicat JARC), però avisa que no n'hi ha prou amb l'acció policial. Indica que cal col·laboració i que “sindicats agraris, cooperatives i alcaldes” juguen un paper determinant a l'hora de posar la policia sobre la pista. Monclús també va advertir de la necessitat d'actuar per frenar els accidents de trànsit provocats per senglars. L'any passat se'n van registrar 300 i enguany l'accidentalitat va a l'alça.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia