Successos

successos

Detingut a Colòmbia un home per segrestar una noia a Barcelona l'any 2015

El detingut formava part d'una organització criminal dedicada al tràfic de drogues que es va desmantellar entre juliol de 2015 i gener de 2016

Dos dels segrestadors van fugir a Colòmbia per evitar la justícia espanyola

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal adscrits a la Unitat Central de Segrestos i Extorsions, amb la col·laboració del Equipo de Huídos de la Justicia de la Unidad Central Operativa de la Guardia Civil i del Grupo de Búsqueda de Fugitivos Interpol Colombia van detenir a Colòmbia, el dia 22 d'octubre, un home per la seva participació en un segrest a Barcelona l'any 2015.

Els fets es remunten al 10 de juliol de 2015. Una parella va ser abordada per dos individus armats quan estaven accedint al portal de casa seva. Els delinqüents els van obligar a pujar al seu domicili per robar-los ja que, segons ells, els devien 15.000 euros per un presumpte deute relacionat amb una transacció de droga.

Al veure que no podrien aconseguir els diners que exigien, van apunyalar el noi diverses vegades, van sostreure el seu vehicle i diversos telèfons mòbils, i van segrestar la noia, que és la seva parella sentimental, demanant a canvi els 15.000 euros que havien reclamat prèviament.

Tan bon punt els Mossos d'Esquadra van tenir coneixement d'aquest fet, la Unitat Central de Segrestos i Extorsions va activar el protocol pertinent i va desplegar un dispositiu per recollir proves i indicis per poder identificar els autors.

Fruit de les investigacions i de la negociació, al dia següent els agents van poder alliberar la víctima en perfecte estat de salut i detenir un dels autors dels fets en un dispositiu de pagament controlat. Posteriorment es va localitzar el domicili on els segrestadors havien retingut la víctima i van detenir la persona que la va custodiar.

El 19 de gener passat es van detenir els darrers cinc membres de la organització criminal en els seus domicilis de Rubí, l'Hospitalet de Llobregat i Barcelona.

A banda de les detencions, els mossos van intervenir en les entrades i perquisicions realitzades 3'408 kg de cocaïna en roca, una gran quantitat de substàncies per tallar la droga (cafeïna, àcid bòric i fenacetina), bàscules de precisió, una premsa i envasadores al buit. El fet de tallar la droga els comportava uns majors beneficis però encara posava més en risc la salut del consumidor.

Després que tots set detinguts declaressin davant del jutjat d'instrucció núm. 18 de Barcelona, quatre van ingressar a presó i els tres restants van quedar en llibertat amb càrrecs.

Al llarg de la investigació es va poder determinar que els proveïdors de cocaïna formaven part d'una organització criminal independent molt més gran amb capacitat de moure grans quantitats de droga. L'Àrea Central de Crim Organitzat dels Mossos d'Esquadra i el Cuerpo Nacional de Policia van crear un equip conjunt d'investigació per tal de desmantellar i detenir els membres d'aquesta organització criminal internacional.

El resultat de l'operatiu, dut a terme durant la matinada del 18 de març, va ser la detenció de set persones, entre les quals el líder i màxim responsable de l'organització, la intervenció de 338 kg de cocaïna i uns 2.100.000 euros, així com tretze vehicles la majoria dels quals disposaven d'un doble fons per transportar la droga.

Detenció d'un dels segrestadors a Colòmbia

Posteriorment al segrest, dos dels principals participants en el segrest van fugir a Colòmbia per evitar el seu processament judicial a l'estat espanyol. Arran d'aquest fet es va iniciar una operació conjunta amb la Guàrdia Civil per a la seva localització.

Durant els mesos posteriors es va mantenir una estreta col·laboració amb el Grupo de Búsqueda de Fugitivos de Interpol Colombia per realitzar gestions en aquell país i obtenir informació, que finalment va permetre la localització i detenció d'un dels dos investigats.

La detenció van tenir lloc el dia 22 d'octubre a Cali (Colòmbia). El detingut va passar a disposició judicial a Colòmbia i es va iniciar el procés d'extradició a l'estat espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia