Successos

Successos

Sis membres d'una família intoxicats per monòxid de carboni, a Girona

Els fets van tenir lloc en un domicili de Germans Sàbat

Cinc adults i un nadó, afectats per la mala combustió de la caldera

Van dur-los a la cambra hiperbàrica

Una alarmant situació va afectar dijous sis membres d'una família del barri de Germans Sàbat de Girona. Sense que ells en fossin conscients, es va anar concentrant monòxid de carboni dins de casa seva arran de la mala combustió de la caldera. Aquesta incidència va originar que resultessin intoxicats per la inhalació de gas. Van haver de rebre assistència mèdica tres dones de 30, 52 i 58 anys, dos homes de 35 i 59, i un nadó. Sortosament, va ser clau el fet que una familiar de les víctimes es dirigís a l'immoble abans-d'ahir a la nit. El domicili està situat als baixos del número 37 del carrer Germans Sàbat. En arribar a l'habitatge, la dona va observar que els seus parents estaven molt atordits, com si es trobessin en estat de semiinconsciència. A causa d'aquests símptomes van ser visitats primer per un metge al mateix domicili. El facultatiu els va derivar a l'hospital Josep Trueta. Hi van estar ingressats fins pels volts de les quatre de la matinada, quan se'ls va evacuar a l'hospital de Palamós. Es dóna la circumstància que, abans que els perjudicats empitjoressin i fossin trobats per una seva familiar, alguns d'ells ja s'havien començat a trobar malament i van arribar a pensar en la possibilitat, fins i tot, que haguessin patit una intoxicació alimentària.

Des del 061 es va informar del succés els bombers, que van rebre l'avís ahir a les 06.10 hores. A requeriment del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), una dotació va acudir al domicili per fer una actuació de caràcter tècnic. Els efectius dels bombers van constatar en la inspecció que hi havia una concentració de monòxid de carboni a l'immoble. Van observar que provenia de la caldera, ja que feia mala combustió i les reixetes de ventilació de l'aparell estaven tapades per un armari. Com que en aquell moment la caldera encara estava funcionant, la van parar i precintar, i van procedir a ventilar l'interior. A banda, des del Trueta es va derivar els sis afectats a l'hospital de Palamós. Hi van ser conduïts per tres ambulàncies. Tot i que la intoxicació no era greu, els metges van decidir que fossin tractats per precaució a la cambra hiperbàrica de Palamós.

LA XIFRA

3
ambulàncies
del SEM van traslladar de matinada les víctimes des del Trueta fins a l'hospital de Palamós.

LA DATA

28.10.16
A primera hora del matí,
una dotació dels bombers va dur a terme una inspecció tècnica a l'immoble.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia