Successos

Apugen a 8 anys la pena pel crim a cal mossèn

El TSJC estima en part el recurs que va presentar la mare de la víctima

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha apujat dos anys la condemna de presó que l'Audiència de Girona va imposar a Eulogio Sol Lumalalng, l'autor del crim perpetrat a casa de mossèn Jaume Reixach el 5 de desembre del 2013, quan l'abans protegit del capellà va matar a punyalades Odycleidson Kekeo Moraes do Nascimiento, que compartia pis amb el capellà, que el considerava el seu fillol. El TSJC dóna en part la raó a la mare de la víctima, que va presentar recurs a través de la lletrada Mireia Figa, i estableix que no es va donar cap circumstància prèvia al crim que pogués provocar que Lumalang hagués actuat amb obcecació. De manera que el TSJC elimina la circumstància atenuant per obcecació que li havia tingut en compte l'Audiència. La representant de la mare també havia demanat que es retirés l'eximent incomplet que es va tenir en compte a l'homicida, atesa la seva suposada exposició durant anys a la droga, concretament shabú, però aquesta petició no l'ha atès el TSJC. Ara la sentència encara es pot recórrer davant del Suprem. En el moment que sigui ferma, s'haurà d'elevar al Consell de Ministres la petició d'indult parcial que demanava la sentència a petició del jurat popular. La mare de la víctima, Maria Cristina Carneiro Moraes de Jesús, ja ha anunciat que s'oposarà a la mesura de gràcia. Lumalang està pres des del crim.

El capellà va ser apartat pel Bisbat

Després que casa seva fos l'escenari d'un crim, Jaume Reixach, que en aquells moments era rector de la parròquia de Riells del Montseny, va ser apartat de les seves funcions parroquials per part del Bisbat, que va informar dels fets el Vaticà, que va obrir un procés. Una de les mesures cautelars que el bisbe va imposar al capellà va ser la prohibició de publicar articles a la premsa. Durant aquests tres anys, Reixach ha continuat escrivint “articles que no es publicaran a la premsa”, ja n'ha fet 133, i els difon entre el seu grup de fidels “amics de Jaume Reixach”, que li donen suport i fins i tot han creat un compte corrent per fer-li donatius per ajudar-lo econòmicament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia