Successos

policial

detenció per contraban de tabac procedent d'Andorra

Desarticulen una activa banda de tràfic de tabac

La Guàrdia Civil deté deu persones en el marc d'una investigació que destapa en una finca d'Ardòvol un amagatall per a la mercaderia de contraban

Efectius de la Guàrdia Civil de la Seu d'Urgell han detingut deu persones en el marc d'una operació per lluitar contra el contraban de tabac procedent d'Andorra. Els detinguts estan acusats dels delictes de contraban, pertinença a grup criminal, danys i, també, delictes contra la seguretat del trànsit i atemptat contra els agents de l'autoritat. Només en el darrer mes, el grup hauria introduït més de mig milió d'euros en tabac de contraban. La investigació ha permès als agents no només descobrir el lloc on emmagatzemaven el tabac i detenir els responsables del transport, sinó, a més, poder agafar també els màxims responsables financers del grup.

La Guàrdia Civil va obrir una investigació en tenir coneixement de l'existència de diferents persones de les comarques de l'Alt Urgell i la Cerdanya que introduïen tabac a través de la muntanya per mitjà d'una àmplia xarxa de col·laboradors que passaven carregaments de tabac. Aquest tabac es guardava en una finca d'Ardòvol, municipi de Prullans (Cerdanya), on la banda tenia organitzats torns de vigilància per evitar ser descoberts.

La Guàrdia Civil va esbrinar que en aquest magatzem operava un ciutadà andorrà que té nombrosos antecedents per contraban de tabac.

Les diligències per a la desarticulació del grup es van realitzar el passat 25 de novembre, en una operació que va tenir lloc en el magatzem d'Ardòvol i en la qual van intervenir agents de la Guàrdia Civil de la Seu d'Urgell, de Solsona i de Puigcerdà, que van tenir la col·laboració del Centre Nacional Europeu de Coordinació per a la Vigilància de Fronteres. El mateix dia, als voltants del túnel del Cadí, un membre del clan va envestir amb el cotxe un vehicle policial en un intent de permetre que un altre vehicle que transportava tabac escapés dels agents.

Posteriorment, el dia 28, van ser detingudes sis persones més, components del mateix grup criminal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia